Схема "приватний кордон". Що відомо про спецоперацію на Закарпатті

312
0
TEILEN

Правоохоронці затримали понад 20 осіб, у тому числі організатора контрабандної схеми Аттіла Горвата та екс-керівника Держгеокадастру Берегівського району Еріку Шинкевич.
У Закарпатській області 16 листопада працівники Державної прикордонної служби (ДПСУ), спільно з підрозділами Служби безпеки України та військовою прокуратурою розпочали масштабну спецоперацію пов’язану із організацією незаконної діяльності на державному кордоні України з Угорщиною.
Тиждень зібрав усе, що відомо про хід операції.
Спецоперація щодо так званого „приватного кордону“ спрямована на затримання організаторів схеми, які налагодили в регіоні, зокрема, незаконну міграцію, контрабанду та наркотрафік
Для проведення операції залучили понад 300 силовиків та 70 одиниць прикордонної техніки, у тому числі спеціальної техніки, а також БТРи та авіація. Так, зранку 16 листопада над Берегівським та іншими районами Закарпаття літали військові вертольоти, а слідчі військової прокуратури проводили обшуки в понад 100 будинках.
„Проводяться обшуки в понад 100 приміщеннях учасників злочинних схем, залучена техніка Держприкордонслужби, особовий склад і прикордонна авіація“, – зазначив спікер ДПСУ Олег Слободян.
За результатами перевірок, правоохоронці вилучили наркотики, зброю, паспорти закордонних держав та великі суми грошей.
Силовики тримали в таємниці проведення операції для того, щоб організатори схеми не встигли втекти та сховатися. Водночас, контрабанда в регіону набула настільки масового характеру, що правоохоронці передбачають продовження слідчих дій ще на два дні.

Continue reading...