АП просить заарештувати Труханова з правом застави в 50 млн грн

117
0
TEILEN

Для заступника мера Одеси Павла Вугельмана прокурори проситимуть утримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 30 млн грн
Прокурори проситимуть суд обрати мера Одеси Геннадію Труханову запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави в розмірі 50 млн грн. Про це глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив журналістам на брифінгу в середу, 14 лютого.
Чиновник нагадав, що вчора, 13 лютого, в рамках провадження про незаконне заволодіння коштами міського бюджету Одеси шляхом придбання будівлі колишнього заводу „Краян“ були затримані три людини, а сьогодні – Труханов і його заступник Вугельман. Останні зараз знаходяться в НАБУ, з ними проводять слідчі дії.
„Прокуратура клопотатиме про обрання меру Одеси запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з внесенням застави 50 млн грн“, – сказав Холодницький.
Він додав, що для заступника мера Одеси Павла Вугельмана САП буде просити арешт з правом застави на суму 30 млн грн, для кожного з решти фігурантів справи – також арешт з правом застави в 10 млн грн.
Глава Антикорупційної прокуратури зазначив, що всього по справі одеського заводу „Краян“ повідомлено про підозру восьми особам – п’яти посадовим особам міськради Одеси (включаючи мера і його заступника), двом засновникам і керівникам приватних підприємств, задіяним, за версією слідства, в цій схемі, і оцінювачу майна.

Continue reading...