Автокефалія УПЦ: Синод Вселенського Патріархату "ухвалив відповідні рішення"

204
0
TEILEN

Святий і Священний Синод Вселенського Патріархату отримав від церковних і цивільних властей України звернення про надання автокефалії Української Православної Церкви і ухвалив відповідні рішення.
Святий і Священний Синод Вселенського Патріархату отримав від церковних і цивільних властей України звернення про надання автокефалії Української Православної Церкви і „ухвалив відповідні рішення“.
Про це повідомляється у комюніке Священного і Священного Синоду від 22 квітня.
У заяві вказано, що засідання Синоду під головуванням Вселенського Патріарха Варфоломія відбулося 19 квітня і 20 квітня.
„Як справжня Материнська Церква, ми розглянули питання, що відносяться до церковної ситуації в Україні, як це робилося і під час минулих сесій Синоду. Отримавши від церковних і цивільних властей, які представляють мільйони українських православних християн, петицію про надання автокефалії, (Синод – ред.) ухвалив рішення тісніше спілкуватися і координуватися з сестринськими православними церквами у цьому питанні „, – йдеться у заяві.
Зазначається, що Вселенський Патріархат „несе відповідальність за збереження Всеправославної єдності і турботу про Православні Церкви по всьому світу – особливо про український православний народ, який отримав рятівну Християнську віру і святе хрещення від Константинополя“.
У свою чергу у прес-центрі Київської Патріархії УПЦ зазначили, що оприлюднене ком юніке Синоду „самим фактом своєї публікації є вагомим позитивним сигналом про істотні зрушення та готовність Вселенського Патріархату довести розпочату справу до логічного позитивного завершення“.

Continue reading...