Парубій: Будівництво "Північного потоку-2" – удар по Україні та іншим сусідам РФ

247
0
TEILEN

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що Європейський Союз має не допустити будівництва Північного потоку-2, щоб не дати президенту Росії Володимиру Путіну можливості для політичного шантажу.
Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що Європейський Союз має не допустити будівництва „Північного потоку-2“, щоб не дати президенту Росії Володимиру Путіну можливості для політичного шантажу.
Про це він сказав під час промови на XI Київському форумі з безпеки в четвер, 12 квітня.
За його словами, коли говориться про безпеку, то йдеться про щось більше, ніж про мілітарну безпеку, але й про інформаційну, гуманітарну та енергетичну.
Парубій зазначив, що Путін використовує всі ці інструменти для свого агресивного впливу у світі.
Він додав, що саме через це українські парламентарі, разом із колегами із Польщі, Грузії, Латвії, Литви, Естонії та Молдови підписали рішення про недопустимість будівництва „Північного потоку-2“, оскільки сусіди РФ найглибше усвідомлюють „масштаб загрози від Путіна“.
„“Північний потік-2″ не є енергетичним проектом. Він спрямований на те, щоб чинити політичний шантаж. Ми знаємо, якої сили він може бути“, – сказав спікер Ради.
Парубій додав, що тільки розміщення газотранспортної системи на українській території зупинило Путіна від повномасштабної атаки на Україну, але якщо у нього з’явиться альтернатива у вигляді „Північного потоку-2“, то ризик такої атаки може значно збільшитися.

Continue reading...