Константинопольський патріарх повідомив патріарху Кирилу про рішення надати автокефалію Україні

267
0
TEILEN

Константинопольський патріарх Варфоломій повідомив Московському патріарху Кирилу про впровадження рішення про автокефалію в Україні. З такою заявою після закінчення зустрічі двох престоятелей у п’ятницю,…
Константинопольський патріарх Варфоломій повідомив Московському патріарху Кирилу про впровадження рішення про автокефалію в Україні. З такою заявою після закінчення зустрічі двох престоятелей у п’ятницю, 31 серпня, виступив митрополит Гальський Еммануїл, відповідальний за процес подання Томосу Україні.
„Константинопольська Церква сильна і у неї є можливості по всьому світу. Вселенський патріархат із його довгою історією і досвідом – перша церква в православній родині, він відіграє особливу роль. Тому рішення іноді виходять звідси. Головне питання, яке обговорювалося, – питання ситуації в Україні. Ви знаєте, що там розкол, триває більше 25 років. Вселенський Патріархат вирішив використати всі шляхи, щоб вирішити питання надання автокефалії Української православної церкви. Рішення було прийнято в квітні. І ми імплементуємо це рішення. Про це було повідомлено Патріарху Кирилу під час його візиту“, – цитує Еммануїла “ Громадське „.
Єрарх зазначив, що питання подолання церковного розколу в Україні залишається важливим для Вселенського патріархату.
Розмова патріарха Варфоломія з патріархом Кирилом тривала дві з половиною години.

Continue reading...