Суд відмовився відпустити Надію Савченко під домашній арешт. ФОТОрепортаж

242
0
TEILEN

Шевченківський районний суд Києва відмовив адвокатам Надії Савченко в задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу. Про це повідомляє Цензор. НЕТ із посиланням на Інтерфакс. Захист…
Шевченківський районний суд Києва відмовив адвокатам Надії Савченко в задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу. Про це повідомляє Цензор. НЕТ із посиланням на Інтерфакс.
Захист просив відправити Савченко під домашній арешт або передати на поруки. За депутата готові були поручитися 18 осіб, четверо з них просили слова в суді.
Свою позицію адвокати аргументували тим, що в справі з’явилися нові обставини.
„Коли обирали запобіжний захід, прокурори говорили, що у такого заходу є мета – завершити досудове розслідування. На сьогодні ця мета досягнута – досудове розслідування завершено“, – сказав адвокат Надії Савченко Костянтин Глоба.
Сама народний депутат попросила під час виступу звірити з оригіналом кожен лист із наданих їй матеріалів справи.
„Те, що я хотіла використовувати в своєму захисті, вже починає зникати з матеріалів, хоча раніше я там це бачила… Якщо у влади є якісь сюрреалістичні страхи, то стежте за мною уважніше. Приставте конвой, ходіть зі мною поруч“, – сказала Савченко.
Прокурор підкреслив, що за умови зміни запобіжного заходу Савченко може впливати на свідків, знищувати або спотворювати докази. Або може спробувати утекти від правосуддя.
Слідчий суддя Володимир Бугіль оголосив резолютивну частину рішення, згідно з якою Савченко залишиться під арештом. Повний текст рішення суду буде оприлюднено 3 вересня.
Нагадаємо, вранці 15 березня 2018 року Генеральний прокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради три поданн я: про зняття недоторканності, затримання й арешт народного депутата Надії Савченко.

Continue reading...