15 років в'язниці для Януковича просять тільки у справі про держзраду. Інші обвинувачення ще попереду, – Сарган

293
0
TEILEN

Про це написала в Facebook прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган, інформує Цензор. НЕТ. „Наголошую – це лише перша справа в суді проти Януковича. Наступна – розстріли на…
Про це написала в Facebook прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган, інформує Цензор. НЕТ.
„Наголошую – це лише перша справа в суді проти Януковича. Наступна – розстріли на Майдані. І далі, далі… Суд не наплюсує вироків років на 300. Але вироки будуть законні та справедливі!“ – зазначила Сарган.
Нагадаємо, сьогодні в Оболонському райсуді Києва, де слухається справа про держзраду президента-втікача Януковича, прокурори виступили з дебатною промовою і проханням дати обвинуваченому 15 років в’язниці.
Януковичу інкримінують три статті Кримінального кодексу України: ст. 111 (державна зрада), ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни); ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки).
На минулому засіданні Януковичу призначили безкоштовного адвоката Овсяннікова, який покидав залу суду кілька разів. зрештою суд постановив призначити іншого держадвоката.
17 липня суддя Дев’ятко оголосив про перехід до стадії дебатів сторін 30 липня, але вони не відбулися, оскільки вчора адвокати Януковича зірвали засідання своєю неявкою, і суд постановив призначити обвинуваченому безкоштовного держадвоката.
На засіданні 16 липня свідчення в справі дав начальник служби безпеки президента-втікача Костянтин Кобзар.
26 червня, відбувся допит радника і прес-секретаря Віктора Януковича – Ганни Герман.
На засіданні 22 червня допитали екс-охоронця Януковича – Сергія Бернацького.
На засіданні 8 червня суд заслухав екс-керівника штабу служби безпеки президента-втікача Володимира Павленка.

Continue reading...