США в ОБСЄ: "Кримські" санкції скасують, коли РФ поверне Україні півострів

335
0
TEILEN

Санкції США проти Росії, повязані з Кримом, триватимуть до повернення півострова Україні.
Санкції США проти Росії, пов’язані з Кримом, триватимуть до повернення півострова Україні.
Про це заявив в.о. заступника голови місії США при ОБСЄ Грегорі Макріс під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні у четвер, передає „Укрінформ“.
„США повністю підтримують суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України в рамках міжнародно визнаних кордонів. Ми не визнаємо, і ніколи не визнаємо цілеспрямовану анексію Криму“, – наголосив Макріс.
„Ми приєднуємося до наших європейських та інших партнерів у підтвердженні того, що наші пов’язані з Мінськом санкції проти Росії залишатимуться в силі, допоки Росія не імплементує повністю свої зобов’язання в рамках Мінська.
Окремі, пов’язані з Кримом санкції залишатимуть в силі, допоки РФ не поверне півострів під повний контроль Україні“, – підкреслив він.
Представник США в ОБСЄ також заявив, що РФ продовжує перешкоджати мирному процесу на Донбасі і загальмувала переговори між спецпредставником Держдепу Волкером і помічником президента РФ Сурковим.
„Ми закликаємо Росію розпочати серйозні переговори щодо того, як завершити конфлікт, покращити безпекову та гуманітарну ситуацію для місцевого населення, імплементувати Мінськ“, – сказав Макріс.

Continue reading...