«Це слід сприймати серйозно» – ISW про підготовку Росією нового вторгнення з Білорусі

123
0
TEILEN

«ISW продовжує оцінювати, що відновлення широкомасштабного російського вторгнення з Білорусі цієї зими малоймовірне, але це слід сприймати серйозно»
Американський Інститут вивчення війни (ISW) заявляє, що Росія може готувати нове вторгнення в Україну з Білорусі. Аналітики вважають, що відновлення широкомасштабного російського вторгнення з Білорусі цієї зими малоймовірне, але наголошують, що до цього треба ставитися серйозно.
«Щонайменше з жовтня 2022 року Москва готує умови для нового найнебезпечнішого курсу дій (MDCOA) – повторного вторгнення на північ України, можливо, спрямованого проти Києва. Цей MDCOA може бути російською інформаційною операцією або відображати фактичні наміри президента Росії Володимира Путіна», – йдеться в повідомленні.
За словами аналітиків, наявні наразі показники неоднозначні – деякі підтверджені докази нарощування російських сил у Білорусі «мають більше сенсу» як частина підготовки до нового наступу, ніж як частина поточних навчань і тренувань, але «немає ніяких доказів того, що Москва активно готує ударні сили в Білорусі».
«Занепокоєння щодо можливості того, що Путін може вдатися до цього плану, безумовно, не є просто українською інформаційною операцією для тиску на Захід, щоб він надав Києву більше зброї, як припускали деякі західні аналітики. ISW продовжує оцінювати, що відновлення широкомасштабного російського вторгнення з Білорусі цієї зими малоймовірне, але це слід сприймати серйозно», – наголосили в ISW.
Аналітики звернули увагу на те, що 24 листопада Міноборони Росії «демонстративно заявило», що має польовий госпіталь у Білорусі.

Continue reading...