Home Ukraine Україна — українською У Криму окупанты до 7 серпня продовжили арешт Захтею, обвинуваченому в підготовці...

У Криму окупанты до 7 серпня продовжили арешт Захтею, обвинуваченому в підготовці "диверсій"

248
0
SHARE

Дана постанова буде оскаржене в апеляційній інстанції як необхідний захід для подачі скарги в Європейський суд з прав людини. Останні новини від УНІАН за 03 червня.
Підконтрольний Кремлю так званий «Київський районний суд Сімферополя» сьогодні до 7 серпня продовжив термін утримання під вартою громадянина України Андрія Захтея, якого звинувачують у підготовці диверсій на території тимчасово окупованого Криму.
Таким чином загальний строк арешту складе 11 місяців і 28 днів, повідомив Крим. Реалії адвокат Захтея Олексій Ладін.
«Слідчий вчергове сказав, що Захтей «може продовжити погрожувати свідкам». На цілком резонне запитання захисту: «Коли він починав погрожувати свідкам?» – ніякої відповіді не послідувало. Вказали, що є підстави вважати, що Захтей, будучи громадянином України, може переховуватися від органів попереднього слідства і суду», – пояснив адвокат.
Ладін повідомив, що дана постанова буде оскаржене в апеляційній інстанції як необхідний захід для подачі скарги в Європейський суд з прав людини.
За версією російського слідства, українці Євген Панов і Андрій Захтей були в групі «диверсантів», яка пробралася з материкової частини України до Криму через озеро Сиваш, щоб здійснити теракти на півострові.

Continue reading...