Home Ukraine Україна — українською «Дозволено все, що не заборонено»: Рада підтримала президентський закон про валюту

«Дозволено все, що не заборонено»: Рада підтримала президентський закон про валюту

323
0
SHARE

Народні депутати підтримали за основу президентський законопроект про валюту.
Народні депутати підтримали за основу президентський законопроект про валюту.
За проект закону № 8152, поданий Президентом України до ВРУ як невідкладний, під час сесійного засідання ВРУ, яке транслює телеканал ZIK, за основу і з урахуванням пропозицій комітету проголосували 253 обранці.
Як зазначила народний депутат від БПП, представник Президента України у ВРУ Ірина Луценко, представляючи законопроект, чинне валютне законодавство, основою якого є прийнятий 25 років тому Декрет про валютне регулювання, є застарілим і не відповідає сучасній практиці організації валютного регулювання. З її слів, новим законом передбачена свобода проведення валютних операцій за принципом «дозволено все, що прямо не заборонено».
«Прийняття цього законопроекту дозволить скасувати передбачені сьогодні неефективні та недоцільні обмеження, зокрема, інвестування за кордон у рамках лімітів більше не буде вимагати індивідуальних ліцензій, для валютного контролю для операцій на суму понад 150 тисяч гривень передбачається валютний нагляд, операції до 150 тисяч гривень не підлягатимуть нагляду взагалі, не буде потрібна реєстрація кредитів від нерезидентів», – зазначила Ірина Луценко.

Continue reading...