Home Ukraine Україна — українською МЗС Угорщини підтвердило зміну посади "уповноваженого по Закарпаттю"

МЗС Угорщини підтвердило зміну посади "уповноваженого по Закарпаттю"

147
0
SHARE

В угорському МЗС заявили, що українці використовуть всі можливі засоби, щоб завадити передачі коштів на розвиток Закрпаття.
Міністрество закордонних справ Угорщини підтвердило зміну назву посади уповноваженого по Закарпаттю, яка викликала жорсткий протест з боку офіційного Києва. Про це повідомляє угорське видання Magyar Idok з посиланням на коментар МЗС.
Зокрема, в угорському дипвідомстві відзначили, що для уряду розвиток Закарпаття має вкрай важливе значення і для цього потрібне належне фінансування.
“Однак українському уряду це важко зрозуміти і він, на жаль, використовує всі можливі засоби, щоб завадити передачі цих коштів, у тому числі і через протест проти назви посади Іштвана Грежі. Якщо ціною продовження нашої допомоги Закарпаттю є зміна назви посади уповноваженого, ми змінимо її” – йдеться у заяві.
Раніше стало відомо, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів розмову з главою МЗС Угорщини Петером Сіярто, у ході якої Будапешт повідомив про зміну назви посади уповноваженого Угорщини по Закарпатській області.

Continue reading...