Home Ukraine Україна — українською Омелян пояснив хаос з вантажоперевезеннями на "Укрзалізниці"

Омелян пояснив хаос з вантажоперевезеннями на "Укрзалізниці"

195
0
SHARE

Підпишіться на 112.ua у вашому Telegram та Facebook. Оперативно та лаконічно про найважливіше
Міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що у зв’язку з некваліфікованими управлінськими рішеннями менеджменту “Укразалізниці” посилився хаос з вантажними перевезеннями. Про це він заявив ” Уніан “, коментуючи можливість підвищення тарифів на вантажоперевезення. “У нас зараз є десятки, сотні поїздів по всій країні, які просто завмерли, їх ніхто не щастить, локомотивів немає, контракти зриваються. Це величезна проблема, величезний ризик. Ми бачимо явну нестачу локомотивів, заблоковані Придніпровську та Львівської залізниці. Перевезення у цьому напрямку проходять з величезними труднощами. Ми бачимо високий корупційної фактор при видачі вагонів, і ми бачимо, що через не зовсім кваліфікованих управлінських рішень цей хаос посилюється”, – заявив міністр.
Він також зазначив, що тарифи на вантажні перевезення “Укрзалізниці”, як і раніше одні з найнижчих порівняно з іншими країнами. Разом з тим, за його словами, багаторазового збільшення тарифів не буде. “Є полярні позиції “Укрзалізниці” і бізнесу. Безумовно, тарифи “Укрзалізниці” – одні з найнижчих в Європі, якщо не найнижчі. Це факт. З іншого боку, я категорично проти того, щоб відбувалося підвищення в рази. У нас вже було підвищення на 15%. За рахунок дерегуляції вагонної складової та інвентарного парку тарифи стали ще вищими. Це не може бути до безкінечності. Тепер я хочу бачити результат від “Укрзалізниці” – поліпшення сервісу, гарантію транспортування всіх видів продукції, тому що зараз цього немає”, – сказав Омелян. За словами міністра, зараз ведуться дискусії про поетапне підвищення тарифів.
“Я не готовий сказати, коли і наскільки. Поетапно. Лише за рахунок підняття тарифів цього року “Укрзалізниця” отримала майже 1 мільярд доларів, які вона мала вкласти в рухомий склад, залізничну інфраструктуру, я хочу бачити, як ці гроші будуть витрачатися.

Continue reading...