Home Ukraine Україна — українською Половина парафій УПЦ МП відразу приєднається до єдиної помісної церкви – речник...

Половина парафій УПЦ МП відразу приєднається до єдиної помісної церкви – речник УПЦ КП

313
0
SHARE

Як тільки Українська церква отримає Томос про автокефалію, до неї приєднається не менше половини діючих в Україні парафій Української православної церкви Московського патріархату, в ефірі…
Як тільки Українська церква отримає Томос про автокефалію, до неї приєднається не менше половини діючих в Україні парафій Української православної церкви Московського патріархату, в ефірі на Громадському сказав архієпископ Чернігівський і Ніжинський, прес-секретар Української православної церкви Київського патріархату Євстратій Зоря.
Зоря нагадав, що зараз УПЦ МП налічує 12 тисяч парафій. Архиєпископ вважає, що до єдиної помісної церкви відразу увіллється як мінімум половина з них.
“Потім, в перспективі наступних декількох років, я думаю, ще десь дві третини від тих, які залишаться, вони будуть переходити, а в довгостроковій перспективі ми вважаємо, що в Україні взагалі буде існувати як в Грузії грузинська церква, в Болгарії болгарська церква, в Румунії румунська церква, там немає Московського патріархату, тому що це аномалія з канонічної точки зору, так само, з часом, коли російська церква визнає автокефалію української церкви, остаточно буде врегульовано це питання”, – сказав Зоря.

Continue reading...