Home Ukraine Україна — українською 15 липня 2020 – яке сьогодні свято, прикмети і іменинники, що сьогодні...

15 липня 2020 – яке сьогодні свято, прикмети і іменинники, що сьогодні не можна робити

326
0
SHARE

15 липня 2020 – яке сьогодні свято, прикмети і іменинники, що сьогодні не можна робити. Докладно про свята читайте на УНІАН
В Україні – День українських миротворців, у США – День мармеладних черв’ячків, День хот-дога, День «Віддай щось», День пудингу з тапіоки, День пожежної безпеки домашніх тварин, в Азербайджані – Сабантуй, в Грузії – Влакерноба, в Литві – День Грюнвальдської битви, в Брунеї – День султана, в Італії – Фестиваль святої Розалії, у Британії – День святого Свитуна, у Туреччині – День демократії і народної єдності.
15 липня 1783 року французький артилерійський офіцер, інженер-самоучка маркіз Клод Франсуа Дороти де Жоффруа д’Аббан випробував на річці Соні поблизу Ліона перший в історії пароплав. Він був з тоннажністю 182 тонни, двигун – одноциліндрова горизонтальна парова машина. Пароплав рушив проти течії, але через 365 метрів шляху був змушений причалити до берега. Парова машина розбила судно. Потім про ідею забули, але розробки велися. Результатом технічного азарту інженерів стали почалися в 1816 році регулярні рейси парових судів з європейським водних просторах.

Continue reading...