Home Ukraine Україна — українською ЗСУ відновили позиції навколо Бахмута: карти боїв ISW

ЗСУ відновили позиції навколо Бахмута: карти боїв ISW

107
0
SHARE

Карти ISW за 1 квітня – ЗСУ відновили позиції навколо Баїмута
Українська армія відновила свої позиції навколо Бахмута і продовжує утримувати стратегічно важливе місто.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).
Ситуація в Харківській та Луганській областях
31 березня російські війська продовжили наземні атаки на лінії Сватове-Кремінна. У Генштабі України повідомили, що вони вели безуспішні наступальні дії поблизу Стельмахівки (15 км на північний захід від Сватового), Макіївки (22 км на північний захід від Кремінної), самої Кремінної, Діброви (5 км). на південний захід від Кремінної), Кузьминого (3 км на південний захід від Кремінної), Григорівки (9 км на південь від Кремінної), Білогорівки (10 км на південь від Кремінної) та Берестового (30 км на південь від Кремінної).
У Луганській обласній військовій адміністрації України 31 березня зазначили, що за минулу добу на цьому напрямку російсько-українські війська відбулося 20 бойових дій. Російський військовий блогер стверджував, що російські війська безуспішно атакували Стельмахівку та Невське (20 км на північний захід від Кремінної).
Колишній міністр внутрішніх справ так званої “ЛНР” Віталій Кисельов опублікував кадри, як нібито снайпери 3-ї окремої бригади спеціального призначення (Спецназу) Головного управління Генштабу ЗС РФ (ГРУ) діють поблизу Кремінної. Поширення відеозаписів 3-ї бригади спецназу за останні кілька днів може свідчити про те, що вони розгорнулися в цьому районі нещодавно і допомагають підтримувати виснажені підрозділи Західного військового округу (ЗВО), які були віддані вирішальним операціям у цьому районі з початку 2023 року.
На кадрах, оприлюднених українськими військовими наприкінці лютого 2023 року, видно наслідки відбиття українськими військами атаки 237-го гвардійського повітряно-десантного полку (76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії) поблизу Кремінної. Міністерство оборони (МО) Росії заявило, що підрозділи російського Центрального угруповання військ (ЦВО) завдали поразки українським військам під Дібровою.
Російські війська продовжували наступальні операції в Бахмуті та його околицях і досягли успіхів у місті станом на 31 березня. Геолокаційні кадри, опубліковані 31 березня, показують прапор групи “Вагнера” на будівлі в центрі Бахмута в межах кількох кварталів (в межах 400 метрів) від будівля міської адміністрації.[25] Російські “воєнкори” стверджували, що війська “Вагнера” продовжували атакувати північний і південний Бахмут і безуспішно намагалися наступати на захід у напрямку до Хромового.

Continue reading...