Home Ukraine Україна — українською Витік документів Пентагону щодо України: що треба знати

Витік документів Пентагону щодо України: що треба знати

109
0
SHARE

В інтернеті опубліковано секретні документи спецслужб США щодо війни в Україні. Головне питання: чи справжні вони? DW зібрала основні факти й версії.
Про оприлюднення секретних документів, підготовлених американськими спецслужбами, стало широко відомо 7 квітня, хоча в різних інтернет-чатах і форумах вони з’явилися кількома тижнями раніше. Ідеться про перефотографовані документи, щось на кшталт інформаційних дайджестів, які спецслужби зазвичай готують для різноманітних внутрішніх нарад. Крім того, деякі документи, судячи зі всього, походять з армійських структур США.Оприлюднені документи: які дані там містяться
Секретна інформація, яка стала відомою, стосується переважно війни в Україні. Це дані про постачання західних озброєнь Києву, перебіг бойових дій, позиції українських та російських військових частин та відомості про запаси боєприпасів. Наприклад, стверджується, що Вашингтон стурбований станом Збройних сил України та їхньою нібито нездатністю відбити російський наступ. Ідеться в паперах і про ту “червону лінію”, після порушення якої Китай, імовірно, готовий розпочати постачання озброєнь Росії. Такою “лінією” є напад України на “російські території”. Згадуються в паперах і роздуми керівництва Єгипту про постачання Росії боєприпасів, а також суперечка, що нібито розгорілася в керівництві Південної Кореї після прохання США про постачання Сеулом снарядів Києву.
Читайте також: Чи вплине витік даних розвідки США на контрнаступ ЗСУ?
Крім того, частина документів стосується внутрішньополітичних подій у країнах-союзниках США – Ізраїлі, Канаді та Великобританії.Хто мав доступ до секретних даних
На даний момент офіційні особи в США украй стримані у висловлюваннях про те, де і як міг статися витік секретних паперів. Координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі прямо повідомив, що не знає, хто “злив” інформацію і чи варто чекати ще нових “зливів”.

Continue reading...