У Сенаті США представили законопроект про санкції щодо РФ за кібератаки

365
0
SHARE

NewsHubЗаконопроект передбачає обов’язкове введення заборони на видачу американських віз і арешт активів тих, хто підриває кібербезпеку США
Законопроект про санкції щодо Росії за спроби вплинути на президентські вибори в США за допомогою кібератак, вноситься в Сенат Конгресу США. Авторами документа виступили впливові сенатори, представники обох партій, зокрема республіканці Джон Маккейн, Ліндсі Грем, Роберт Портман, а також демократи Бен Кардін і Боб Менендес, повідомляє ТАСС.
Згідно пояснювальним матеріалами, наданими апаратом сенатського комітету у закордонних справах, пропонується законодавчо закріпити положення виконавчого указу президента США Барака Обами від 1 квітня 2015 року про введення обмежень проти осіб, причетних до шкідливої активності в кіберпросторі, яка загрожує національній безпеці, зовнішній політиці та економіці Сполучених Штатів.
Крім цього, законопроект передбачає обов’язкове введення заборони на видачу американських віз і арешт активів тих, хто підриває кібербезпеку державної, приватної інфраструктури або демократичних інститутів. Більш того, обмеження вводяться і проти тих, хто надає хакерам фінансову і матеріальну підтримку.
Розробники законопроекту також вважають за потрібне запровадити санкції за співпрацю з російським оборонним і розвідувальним сектором, включаючи Федеральну службу безпеки і головне управління генерального штабу збройних сил Росії (колишнє ГРУ).

Continue reading...