Home Ukraine Украина — на русском Президент Польщі відреагував на обстріл генконсульства в Луцьку

Президент Польщі відреагував на обстріл генконсульства в Луцьку

282
0
SHARE

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що випадок з обстрілом польського Генконсульства в Луцьку вимагає рішучого втручання, передає портал Onet.pl….
Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що випадок з обстрілом польського Генконсульства в Луцьку вимагає рішучого втручання, передає портал Onet.pl .
На його думку, після атаки на консульство, повинно підняти питання безпеки польських дипломатичних установ.
« Атака на консульство Польщі в Україні – це не тільки національне питання, це також питання безпеки нашої дипломатичної установи і безпеки наших співвітчизників на тій території, на якій поляки жили протягом століть і частина польських сімей там живе донині », – заявив Дуда.
Крім того, президент Польщі вважає випадок кричущим, який вимагає втручання.
« Обстріл з гранатомета і пошкодження, які були заподіяні будівлі, на щастя, жертв не було, це не те, що ми можемо просто пройти на порядку денному, випадок вимагає рішучого втручання, – підкреслив Дуда.
Нагадаємо, в ніч на 29 березня невідомі обстріляли будівлю Генконсульства Польщі в Луцьку. У поліції не виключають, що стріляли з гранатомета, сам снаряд вибухнув усередині приміщення.
У свою чергу президент України Петро Порошенко зв’язався з Анджеєм Дудою , засудивши грубий і цинічний напад на Генеральне консульство поляків в Луцьку.

Similarity rank: 21
Sentiment rank: -1.2