Як пройшов "Марш рівності" в Києві

366
0
SHARE

112.ua пройшов з райдужної колоною від оточеного силовиками Будинку вчителя до вагона виділеного їм потягу метро
У Києві під прикриттям більше п’яти тисяч правоохоронців пройшов « Марш рівності ». 112.ua пройшов шлях з « райдужної колоною » від оточеного силовиками Будинку вчителя до спеціального потягу метро, який вивозив учасників заходу, слідуючи без зупинок.
Пізно ввечері напередодні « Маршу рівності » керівник прес-служби « Правого сектора » Артем Скоропадський у Facebook повідомив, що націоналісти заблокували Парк Шевченка, Володимирську вулицю і Будинок вчителя, аби не допустити проведення Маршу рівності в Києві. Але вже з раннього ранку було ясно, що якщо ким і заблокований район проведення маршу, так силовиками.
« Активісти зібралися ще з вечора, але під ранок нас відтіснили від Будинку вчителя. Хлопці залишилися близько Університету (Червоного корпусу) « , – розповів Скоропадський 112.ua. За його словами, проти проведення маршу протестувала широка націоналістична коаліція: участь приймали « Правий сектор », « свободівці », безпартійні націоналісти і учасники фронту.
Фото: 112.ua
В 7: 30 піднімаємося до ведучої до парку Шевченка і Будинку вчителя вулиці Володимирської. Вона перекрита металевим парканом, біля якого чергує кілька десятків поліцейських, стоять автобуси Нацгвардії. Поліцейські також чергують у прилеглих виходах у двори. Далі кордону нікого не пропускають, радять шукати КПП, на паралельній вулиці. Але на ній аналогічна ситуація: поліція, Нацгвардія, металевий паркан. Поліцейські радять шукати КПП за парком. Силовики, які стоять в самому парку лише знизують плечима: нас тут поставили, ми самі нічого не знаємо.
Новини за темою: « Марш рівності-2017 » Києві: Центр перекритий, чергують поліція і Нацгвардія
Нарешті! Ось воно – на бульварі Тараса Шевченка металевий паркан, але з рамкою металошукача. Тут після огляду особистих речей можна, нарешті, потрапити до заблокованих силовиками периметр. У декількох метрах від межі, поліцейські тримали хлопця, один з них заломив йому руку. Мабуть він здався підозрілим. Вилучені у хлопця речі розкладаються на капоті поліцейського автомобіля. Пізніше поліція повідомила, що всього в декількох молодих людей, під час перевірки вони виявили балаклави і газові балончики.
Фото: 112.ua
Через рамки пропускали також на Володимирській, в ста метрах від Будинку вчителя і з боку Хрещатика. Проте схеми, де пропускають не було. Не те, що пересічні громадяни, яким було цікаво, але і мабуть багато з тих, хто й хотів приєднатися до райдужного протесту чи вийти проти нього, просто не змогли пройти.
Тато може і лак для волосся
Всередині оточення, здавалося, абсолютну більшість складають тільки силовики (крім звичайних поліцейських і нацгвардійців тут були і поліцейські з собаками і кінна поліція) та журналісти. Деякі спритні колеги навіть намагалися розпитати про непросте ЛГБТ-життя інших колег, але переконавшись, що перед ними не учасники маршу, зніяковіло відходили.
Біля Будинку вчителя було розміщено кілька розтяжок, в тому числі із закликом заборонити пропаганду гомосекса. Кілька молодих людей з малюнком на підтримку гетеросексуальної сім’ї роздавали брошури організації « Любов проти гомосексуалізму » (мама тато добре – тато погано) . У парку Шевченка від цієї організації була встановлена платформа з колонками, в яких звучав голос професійного диктора, який викладав аргументи проти одностатевих пар та проведення « Маршу рівності »: « Вони кажуть, що захищають права людини, але це неправда, вони брешуть. Спочатку суспільству нав’язується міф про « дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації », потім відбувається легалізація одностатевих шлюбів, дозвіл на усиновлення дітей одностатевими парами і нарешті встановлення гомодиктатури: внесення змін у законодавство, що передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність для всіх, хто з цим не згоден ».
Виступ диктора періодично змінювали музичні паузи – звучали пісні про батька: « Тато може, тато може бути ким завгодно, тільки мамою, тільки мамою не може бути! », про сім’ю (« Батьківщина, батьківщина вид батька до сина ») і « Червона рута ».
Група « Марш рівності » годин до 10 ранку була представлена лише групою хлопців в яскраво-салатових жилетах. Вони представлялися волонтерами безпеки. Новоприбуваючим волонтерам крім жилета видавали по маленькому свистку, з попередженням не вішати їх на шию.

Continue reading...