Миротворці ООН сприятимуть відновленню цілісності України, – Держдеп

271
0
SHARE

У Держдепі підкреслили, що мандат місії повинен поширюватися на всю територію, яка знаходиться під контролем проросійських сил
Фото з відкритих джерел
Введення миротворчої місії ООН на сході України захистить громадян від збройного насильства і посприяє відновленню суверенітету і територіальної цілісності держави. Про це заявила в середу у Вашингтоні, відповідаючи на запитання Укрінформу, речник Державного департаменту США Хізер Нойерт.
« Ми розглядаємо це як можливість для захисту українських громадян незалежно від їх національної приналежності і національності », – зазначила представник зовнішньополітичного відомства США під час брифінгу в Міжнародному прес-центрі Вашингтона.
Вона додала, що це рішення здатне посприяти відновленню суверенітету і територіальної цілісності України. У той же час, представник США підкреслила, що мандат місії повинен поширюватися на всю територію, яка знаходиться під контролем проросійських сил.
« Такі сили повинні мати широкий мандат для забезпечення миру і безпеки на всій окупованій території України, аж до кордону з Росією, щоб уникнути поглиблення або узаконення розколу всередині України », – заявила речник Держдепартаменту США.

Continue reading...