Суд виправдав антимайданівців у справі про події 2 травня 2014 р

245
0
SHARE

Двоє з них затримані відразу після засідання суду за новою підозрою
Міський суд Чорноморська повністю виправдав групу з 20 антимайданівців, яких звинувачували в організації та участі в масових заворушеннях, що відбулися 2 травня 2014 року в центрі Одеси. Після оголошення вироку деяким з виправданих співробітники СБУ зачитали нову підозру. Про це повідомляє Думская.
Згідно з повідомленням, суд звільнив п’ятьох фігурантів, які перебували під вартою.
Колегія суддів під головуванням Філіпа Журавля констатувала, що переконливих доказів вини обвинувачуваних Сергія Долженкова та інших прокуратура не надала: « Немає жодного доказу, що підтверджує звинувачення. Більш того, звинувачення навіть не намагалося довести провину ».
Одеські журналісти повідомили, що суд розкритикував проведене розслідування.
« Обвинувачення не змогло спростувати заяву захисту про те, що підсудні просто допомагали міліціонерам охороняти порядок », – йдеться у вироку.
Окремо підкреслюється, що звинувачення політично ангажоване: на лаві підсудних сидять тільки проросійські учасники трагічних подій, при тому, що більшість загиблих і постраждалих – їх соратники, повідомляє видання.
Думська повідомила, що пізніше в зал суду зайшли співробітники прокуратури і СБУ, пресу вигнали. Журналісти припустили, що виправданим судом зачитують нову підозру.

Continue reading...