З початку "різдвяного перемир'я" Росія жодного разу не вплинула на терористів ОРДЛО – ТКГ

370
0
SHARE

Росія не бажає впливати на підконтрольних їй терористів Донбасу
Це дозволяє бойовикам застосовувати важке озброєння та свідомо загострювати ситуацію в зоні проведення АТО.
Росія продовжує імітувати зацікавленість у припиненні збройного конфлікту в Донбасі
© Facebook/Сергей Ваганов
Від початку « новорічно-різдвяного перемир’я » в Донбасі Росія жодного разу не застосувала свій вплив на підконтрольних їй бойовиків незаконних збройних формувань, повідомила прес-секретар представника України у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації в Донбасі (ТКГ) Леоніда Кучми Дарка Оліфер.
Саме через це стала можливою ескалація збройного конфлікту в Донбасі та використання терористами забороненого Мінськими домовленостями важкого озброєння, вважає вона.
« Попри домовленості щодо « різдвяного перемир’я », ми з тривогою констатуємо зростання кількості обстрілів, у т.ч. із застосуванням зброї, забороненої Мінським угодами – мінометів, танків, артилерії. Ескалація стала можливою, тому що за час дії перемир’я РФ так і не застосувала свій вплив на НЗФ ОРДЛО з метою припинення ведення вогню », – написала Оліфер на своїй сторінці в Facebook за підсумками третього у 2018 році засідання ТКГ у Мінську.
Росія продовжу постачати терористичним організаціям « Л-ДНР » боєприпаси та зброє через непідконтрольну Україні ділянку кордону з РФ. Своєю чергою бойовики продовжують розміщувати важке озброєння в населених пунктах, прикриваючись мирними мешканцями. Зокрема, в Донецьку та Горлівці.
« Українська сторона вкотре озвучила вимогу припинити постачання озброєнь та боєприпасів на непідконтрольну Україні частину Донбасу і вивести з території Донбасу зброю та російські військові формування. Ми наголошуємо на необхідності безперешкодного доступу СММ ОБСЄ (Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ – ред.) до всієї території ОРДЛО, включно із непідконтрольною Україні ділянкою українсько-російського кордону », – резюмувала вона.
Читайте також: Турчинов розповів, на скільки кілометрів ЗСУ просунулися в Донбасі минулого року
Нагадаємо, під час засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську 20 грудня, було погоджено безстрокове припинення вогню з 00:00 23 грудня.

Continue reading...