Карти та екстремістські агітки: СБУ викрила антиукраїнську мережу, яку фінансувало оточення Захарченка на замовлення РФ

323
0
SHARE

У зловмисників вилучено 700 грамів тротилу з п’ятьма електрозапалами.
СБУ та прокуратура АР Крим блокували випадки підривної діяльності проти України учасниками антиукраїнської мережі, причетних до організації провокаційних акцій на замовлення Росії.
Про це пише Громадське .
Координація антиукраїнської мережі здійснювалася Артемом Бузілою, який спрямовував вказівки стосовно проведення антиукраїнських заходів безпосередньо з адміністрації президента Росії.
«Фінансування її здійснювалося оточенням колишнього міністра МВС України Віталія Захарченка. Правоохоронці у рамках відкритого кримінального провадження провели 28 санкціонованих обшуків у фігурантів справи в різних регіонах України. Під час них виявлено беззаперечні докази причетності учасників мережі до вчинення протиправних дій в інтересах спецслужб РФ», — повідомили в СБУ.
За результатами слідчих дій у Києві, Дніпропетровській, Львівській, Закарпатській, Миколаївській та Одеській областях слідчі вилучили для проведення експертизи 46 магнітних носіїв інформації та 38 мобільних телефонів із важливими для слідства матеріалами.
За даними спецслужби, виявлено друковані екстремістські агітаційні матеріалі, документи із грифом «Для службового користування», які могли бути використані спецслужбами РФ для організації диверсій на одному з режимних об’єктів Нацполіції.

Continue reading...