Російським авіакомпаніям виписали майже 5,5 млрд грн. штрафів за порушення повітряного простору України

258
0
SHARE

Росіянам заборонили літати в Крим
Починаючи з 2015 року Державна авіаційна служба України виписала російським авіакомпаніям 5 мільярдів 440 мільйонів гривень штрафів за порушення українського повітряного простору.
За кожен епізод порушення повітряного простору на компанію накладається штраф у розмірі 136 тисяч гривень, повідомляє УНІАН з посиланням на Державіаслужбу.
Усі штрафи накладені відповідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року « Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), якими передбачено перелік юридичних осіб, до яких застосовуються обмежувальні санкції, зокрема, авіакомпанії Російської Федерації ».
Для стягнення штрафів Державіаслужба звернулася до українських судыв, що згодом має дати підстави для звернення до міжнародних інстанцій.
Серед порушників повітряного простору виявилися найбільші російські авіакомпанії – « Аерофолот – російські авіалінії », « Авіакомпанія « Уральські авіалінії », « Саратовські авіалінії », « Авіакомпанія « Ютейр », « Авіакомпанія « Росія », « Нордавіа » – регіональні авіалінії », « Глобус », « Ред вінгс », « Авікомпанію « Вім Авіа », « Авіаційна компанія « Ямал ».

Continue reading...