У Криму "суд" у справі Балуха відмовився від експертизи відео з камер ізолятора

276
0
SHARE

Адвокати наполягали, що це дозволить визначити, чи були удари з боку начальника ІТТ
Балух Володимир Радио Свобода
« Роздольненський районний суд » окупованого Криму 16 травня відхилив клопотання захисту Володимира Балуха про експертизу відеозаписів з камер спостереження ізолятора тимчасового утримання. Про це повідомляє « Крим. Реалії ».
« Суддя відмовив у проведенні технічної експертизи відеозаписів з камер спостереження ІТТ, які зафіксували інцидент між Володимиром Балухом і начальником ізолятора Валерієм Ткаченко.
Адвокати наполягали, що це дозволить визначити, чи були удари з боку начальника ІТТ, які могли б спровокувати Балуха на відповідну реакцію », – йдеться в сообщенииl
« Я знаю правду про те, що відбувається. Вчора допитали підлеглих Ткаченко. Ви бачили, як вони тремтіли, щоб не сказати чого зайвого про свого начальника? Але все, що вчора було заявлено свідками, – це брехня. Я наполягаю на проведенні цієї експертизи », – заявив Балух.
Крім цього, « суд » відмовив захисту Балуха в допиті укладених з камер ізолятора тимчасового утримання, де утримують підсудного.
Адвокати українського активіста порушили клопотання про запит даних про ув’язнених в Роздольненському ІТТ 12 серпня 2017 року, в день, коли стався конфлікт між начальником ізолятора Валерієм Ткаченко і Балухом.
Сторона звинувачення виступила проти, зазначивши, що укладені з інших камер не могли чути, що відбувається в коридорі і камері Балуха.
Також повідомляється, що сторона звинувачення закінчила подання доказів » вини української активіста.
Одним з таких доказів, на думку звинувачення, став протокол, складений начальником Роздольненського ізолятора тимчасового тримання (ІТТ) Валерієм Ткаченко, де він описує свою версію конфлікту з Балухом.
У рапорті говориться, що під час чергового обходу начальник ізолятора разом з співробітниками зайшли в камеру до Балуха. Після цього той нібито почав вести себе збуджено », висловлював на адресу Ткаченко образи « з допомогою нецензурної лайки, провокував на незаконні дії ».
Також повідомляється, що 16 травня деякі свідки обвинувачення не з’явилися на засідання суду, нібито з-за службової зайнятості та відрядження.
Наступне засідання відбудеться 31 травня о 15:00. Планується, що сторона захисту почне представлення своїх доказів.
15 травня в « Роздольненському районному суді » окупованого Криму допитали свідків звинувачення у сфабрикованому кримінальній справі проти українського активіста Володимира Балуха.
Сам Балух написав листа українцям, у якому розповів, чому вирішив розпочати голодування, а також про те, як йому доводиться терпіти фізичні та моральні знущання з боку співробітників кримського СІЗО.
За його словами, він жодного разу, за весь час перебування в полоні, не вживав тюремної « баланди » і добровільно не зробить цього ні за яких обставин.
Раніше експерт Кримської правозахисної групи Володимир Чекригин повідомив, що співробітники сімферопольського СІЗО загрожують Балуху розправою.

Continue reading...