Геращенко вчергове підтвердила готовність Києва обміняти 36 росіян на українських політв'язнів

284
0
SHARE

Українська сторона також ініціювала зустріч Денісової та російського омбудсмена в Мінську.
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що Україна готова обміняти 36 засуджених росіян на українських політичних в’язнів, утримуваних РФ. Про це вона у вівторок, 14 серпня, написала на своїй сторінці в Facebook.
« Вже 4,5 місяці! Ми чекаємо відповіді РФ на нашу пропозицію: заберіть 36 ваших – віддайте наших! Дайте команду вашим маріонеткам в ОРДЛО забрати кілька десятків злочинів і віддати наших героїв », – йдеться в повідомленні.
Геращенко наголосила, що незаконно засуджений український режисер Олег Сенцов продовжує голодування з вимогою звільнити всіх українських політв‘язнів в РФ, відповідну позицію на переговорах займає й українська сторона.
« Нагадую, що згідно інформації МЗС і правозахисних організацій, які ретельно документують всі факти незаконного затримання українців, на сьогодні в тюрмах РФ і в окупованому Криму незаконно, за політичними мотивами, утримується близько 70 українців і кримських татар. Ще кілька десятків українців – військових і цивільних – незаконно утримують бандформування в ОРДЛО.

Continue reading...