Порошенко не згадав про Крим у промові до Дня Незалежності

267
0
SHARE

—  »Зродились ми великої години, з пожеж війни і полум’я вогнів. Плекав нас біль за долю України, зростив нас гнів і лють на ворогів », — цитує президент 52-річний Петро Порошенко слова маршу української армії на майдані Незалежності 24 серпня. Там проходить військовий парад. …
— « Зродились ми великої години, з пожеж війни і полум’я вогнів. Плекав нас біль за долю України, зростив нас гнів і лють на ворогів », — цитує президент 52-річний Петро Порошенко слова маршу української армії на майдані Незалежності 24 серпня. Там проходить військовий парад. Серед закордонних гостей — радник президента США з питань безпеки Джон Болтон, 69 років.
Президент читає текст із суфлера. Промова триває майже 20 хв.
Про Євросоюз і НАТО Порошенко сказав:
— Наполягатиму на закріпленні у Конституції нашого прагнення приєднатися до Євросоюзу і вступити до НАТО. Юристи знайшли формулу, як це зробити оптимально й швидко. До відкриття осінньої сесії Верховної Ради 4 вересня буде зареєстрований мій законопроект. Буду працювати вдень і вночі, робитиму все, щоб його ухвалили.
Про головне завдання:
— Розриваємо всі пута, які пов’язують нас із Російською імперією та Радянським Союзом. Зробити незалежність незворотною, Україну — великою та сильною, без жодної перспективи повернення в зону російського впливу — це головне завдання нашого покоління. Це — завдання суспільства і обраної ним влади.
Про російський газ:
— Минуло тисяча днів, як не купуємо газу в РФ. Український Нафтогаз блискуче обіграв Газпром у Стокгольмському арбітражі, принісши до державної кишені 4,6 мільярда доларів. Так здобуваємо нашу енергетичну незалежність.
Про помісну церкву:
— Маємо покласти край протиприродному та неканонічному перебуванню вагомої частини нашої православної спільноти у залежності від російської церкви. Церкви, яка освячує гібридну війну Путіна проти України, яка день і ніч молиться за російську владу і російське військо.

Continue reading...