Необхідно створити тимчасову адміністрацію Донбасу на період миротворчої операції – Волкер

245
0
SHARE

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер вказав на необхідність створення тимчасової адміністрації на окупованих територіях, щоб забезпечити виконання Мінських угод у…
Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер вказав на необхідність створення тимчасової адміністрації на окупованих територіях, щоб забезпечити виконання Мінських угод у разі введення миротворчої місії ООН на схід України, заявив він в інтерв’ю радіо « Ехо Москви ».
Якщо буде прийнято рішення про введення миротворчого корпусу на непідконтрольні території Донбасу, зазначив Волкер, тимчасова адміністрація буде потрібна для контролю і спостереження за виведенням російських військ і виконанням Україною всіх пунктів Мінських угод – мова йде про припинення вогню, виведення важкої зброї, вибори, прийняття особливого порядку місцевого самоврядування, амністію, і тільки після цього – про перехід кордону під контроль України.
« Тимчасова адміністрація необхідна, тому що буде період від моменту виведення російських військ до моменту, коли Україна реалізує всі етапи Мінських угод, які їй необхідно реалізувати, і буде відновлено український контроль над цією територією. Так що протягом цього періоду потрібна якась структура. Вона необхідна. Просто її не слід роздмухувати », – заявив Волкер.
Дипломат додав, що метою цієї структури буде « забезпечення виконання Мінських угод, у яких, зокрема, йдеться, що ця територія переходить під український контроль, і Україна знову набуває контроль над міжнародним кордоном ».

Continue reading...