"Ми програли невеликий бій": лідер "АвтоЄвроСили" спалив свій позашляховик на знак протесту

318
0
SHARE

Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому закон, метою якого є зниження вартості розмитнення автомобілів на Єврономер
Олег Ярошевич, лідер організації « АвтоЄвроСила », якаЯк відомо, пов’язані законопроекти № 8487 і № 8488, прийняті Радою в другому читанні 8 листопада, встановлюють правила тимчасового перебування в Україні автомобілів з іноземною реєстрацією.
Так, законом № 8488 передбачені штрафи за порушення умов тимчасового ввезення та транзиту авто. Також у законі прописані штрафи за порушення терміну перебування нерозмитненого автомобіля на території України – від 170 гривень до 170 тисяч гривень або конфіскації авто.
Законопроект № 8487 встановлює базові ставки акцизного податку для нового автомобіля залежно від типу палива та об’єму двигуна: для авто з бензиновим двигуном об’ємом 1000 куб. см – 50 євро; від 3000 куб. см – 100 євро; для « дизеля » з двигуном 1500 куб. см – 75 євро; від 3500 куб. см – до 150 євро.
Щоб визначити розмір акцизу для конкретного авто, до базової ставки будуть застосовувати коефіцієнти. Формула буде такою:
« Ставка = Ставка базова × Коефіцієнт двигуна × Вік двигуна ». Коефіцієнт двигуна визначається діленням об’єму циліндрів двигуна внутрішнього згоряння автомобіля на 1000. Коефіцієнт віку – це кількість повних календарних років з року, наступного за роком виробництва автомобіля, до року визначення ставки податку.

Continue reading...