"Ми не говоримо про об’єднання": Епіфаній зробив заяву щодо взаємин з УГКЦ – 24 Канал

240
0
SHARE

Глава Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній сподівається на поглиблення співпраці з Українською греко-католицькою церквою. Новини України, Релігія, УГКЦ, Томос, Епіфаній, Православна церква України, Новини політики – Телеканал новин 24
Глава Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній сподівається на поглиблення співпраці з Українською греко-католицькою церквою.
Про це пише « Інтерфакс ».
Читайте також:
Чи можливий перехід греко-католиків до ПЦУ: відповідь глави УГКЦ
Так, про об’єднання церков не йдеться, однак Предстоятель ПЦУ сподівається на плідну співпрацю. Свої наміри він висловив на презентації книги глави УГКЦ Святослава Шевчука в Києві 17 січня.
Ми не говоримо про об’єднання, ми говоримо про співпрацю. Ми хочемо розпочати хорошу, плідну співпрацю між Православною церквою та Українською греко-католицькою церквою, – сказав він.
Глава ПЦУ також зазначив, що така співпраця існує, але нині церкви хочуть її поглибити. Це потрібно для того, аби спільно в подальшому працювати для розвитку Української держави.
До слова, глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) вважає реальним у перспективі єднання УГКЦ з Православною церквою України. Однак про відновлення структур чи перепідпорядкування однієї церкви іншій не йдеться. Раніше Блаженніший Святослав що Томос про автокефалію Православній церкві України – це історична подія для всієї України, яка матиме значний вплив.

Continue reading...