Підпал Києво-Печерської Лаври: що потрібно знати про пожежу у заповіднику – 24 Канал

367
0
SHARE

Поліція затримала підозрюваного в підпалі будівлі Києво-Печерської лаври. У тому що сталось на території православної святині та чому важливо уважно ставитись до подібних ситуацій – розбирались журналісти 24 каналу. Поліція, Новини України, Публікації, Статті, Новини політики, Новини Києва, Релігія, Томос, Пожежа, Євгенія Мазур, УПЦ МП – Телеканал новин 24
Поліція затримала підозрюваного в підпалі будівлі Києво-Печерської лаври. У тому що сталось на території православної святині та чому важливо уважно ставитись до подібних ситуацій – розбирались журналісти 24 каналу.
Пожежа. Над тим, аби загасити вогонь, працювали 11 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 44 пожежники.
За кілька годин пожежа була ліквідована. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав. Вогнем було пошкоджено близько 400 квадратних метрів.
У будівлі, яка розташована під номером 23 по вулиці Лаврській. Рятувальники пояснили, що будівля « належить до монастирського комплексу Києво-Печерської лаври ». Представники УПЦ МП, у свою чергу запевняли, що будівля відноситься до Києво-Печерського історико-культурного заповідника, а не до монастирського комплексу. У заповіднику ж заявили, що будівля належить церкві.
Пізніше в УПЦ МП все ж визнали, що будівля, в якій 14 січня сталася пожежа, хоча і перебуває на балансі музею-заповідника Києво-Печерської лаври, кілька років тому була передана монастирю. Останні шість років була законсервована, оскільки шукали гроші для її ремонту.

Continue reading...