Військові в зоні ООС мають повне право вести вогонь у відповідь за своїм рішенням – штаб

358
0
SHARE

У штабі ООС розповіли подробиці про нічний бій 7 червня
Командування операції Об’єднаних сил спростовує поширену інформацію про заборону підрозділам ООС вести вогонь на попередження в разі виникнення загрози життю особового складу і цивільного населення.
«Повідомляємо українському суспільству, що трагічні події нічного бою 7 червня стали приводом для брудних спекуляцій і необґрунтованих звинувачень командування об’єднаних сил в нібито забороні підрозділам ООС вести вогонь на попередження, що не відповідає дійсності», – йдеться в повідомленні на сторінці штабу в Фейсбук у суботу вранці.
Командування ООС, «з усією повнотою відповідальності, заявляє, що командири підрозділів об’єднаних сил мають і постійно використовують право застосовувати зброю по противнику за своїм рішенням у разі виникнення загрози життю особового складу і цивільного населення, а також виникнення загрози втрати нашої території».
У повідомленні зазначено, що зброя застосовується правильно, виходячи з характеру і ступеня загрози.
«Наголошуємо, що вогонь російських окупантів ніколи не залишається безкарним», – додали в штабі.
Військові також нагадали, що 7 червня після опівночі бойовики відкрили артилерійський вогонь по позиціях підрозділів Національної гвардії в районі Новолуганське.

Continue reading...