Коронавірус в Україні. Останні новини онлайн

260
0
SHARE

На сьогоднішній день, 13 липня, в Україні 54 133 підтверджених випадки зараження. З них летальних – 1398.
На сьогоднішній день,13 липня, в Україні 54 133 підтверджених випадки зараження. З них летальних – 1398.
В Україні перший випадок зараження китайським коронавірусом підтвердили 3 березня. Як повідомили в Міністерстві охорони здоров’я,29 лютого чоловіка госпіталізували в місті Чернівці. Перед цим він відвідував Італію, де зараз спостерігається великий спалах коронавірусу.
11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила пандемію коронавірусу.12 березня в Україні почав діяти загальнонаціональний карантин. Корреспондент.netстежить за поширенням інфекції в Україні в режимі онлайн.
Останні новини про коронавірус на 13.07.2020
11:00 За минулу добу в Росії виявили 6537 нових випадків коронавірусної інфекції. Днем раніше вірус виявили у 6615 осіб.
З початку поширення коронавірусу в Росії COVID-19 діагностували у 733 699 осіб.
За день померли 104 людини з коронавірусом (днем раніше – 130). Всього з початку епідемії в Росії померли 11439 осіб.
За минулу добу в Росії одужали 2960 осіб (на день раніше – 3615 осіб). Загальна кількість видужалих становить 504 021 особа.
Директор російського Інституту трансляційної медицини та біотехнологій Вадим Тарасов напередодні заявив про завершення випробування вакцини проти коронавірусу на добровольцях.
10:55 Особам, які прибувають в Південну Корею з країн з високим ризиком поширення коронавірусу, повинні будуть надати сертифікат про відсутність інфекції. При цьому наявність сертифіката не звільняє від обов’язкового карантину.
10:49 В Нью-Йорку вперше за чотири місяці не зафіксували смертей від COVID-19.
10:17 Харківській області через два дні знову заборонили пом’якшувати карантинні обмеження, свідчать дані Міністерства охорони здоров’я в понеділок,13 липня.
При цьому скасовувати обмеження дозволили Тернопільській області.
Зараз епідеміологічним критеріям не відповідають сім областей: Вінницька, Волинська, Донецька, Закарпатська, Рівненська, Харківська та Чернігівська.
10:11 В зоні ризику зараження COVID-19 перебувають три чверті зайнятих на ринку праці США. Це 108 мільйонів осіб. Вони працюють в тих сферах, де перехід на дистанційну роботу неможливий. Про це йдеться в дослідженні Американської асоціації громадської охорони здоров’я.
Перейти на віддалену роботу можуть, в основному, представники високооплачуваних професій в сфері фінансів, бізнес- і держадміністрації, IT-сектора.
Саме ця група працюючих схильна до найменшого ризику бути зараженою COVID-19, говориться в дослідженні. Середня річна зарплата цієї групи найвища в країні – 63 тисячі доларів на рік.
Чим нижча у працюючого заробітна плата, тим вищі у нього шанси заразитися COVID-19, додають автори дослідження.
9:15 В Україні кількість виявлених випадків коронавірусу досягла 54 133, з них напередодні були зафіксовані 612.
Уже третій день поспіль кількість нових випадків коронавірусу в Україні знижується. Раніше 10 липня повідомлялося про 819 нових випадків коронавірусу, але 11 числа їх було вже 800, а 12 липня – 678.
Одужали від COVID-19 вже 26 503, з них напередодні 385, а померли 1398 (напередодні – 15).
Статистика по областях:
Вінницька область – 2122 (25)
Волинська область – 3071 (+29)
Дніпропетровська область – 1144 (0)
Донецька область – 759 (0)
Житомирська область – 1542 (10)
Закарпатська область – 3988 (+79)
Запорізька область – 622 (+1)
Івано-Франківська область – 3071 (+42)
Кіровоградська область – 674 (+1)
Київ – 6238 (+56)
Київська область – 3068 (+42)
Львівська область – 7107 (+104)
Луганська область – 93 (0)
Миколаївська область – 482 (+1)
Одеська область – 2208 (+34)
Полтавська область – 334 (+3)
Рівненська область – 4697 (+99)
Сумська область – 341 (+1)
Тернопільська область – 2260 (+29)
Харківська область – 2677 (+28)
Херсонська область – 204 (0)
Хмельницька область – 908 (0)
Чернівецька область – 5161 (+21)
Черкаська область – 754 (+6)
Чернігівська область – 608 (+1)
7:41 В Чехії коронавірус підтвердили у громадян, які повернулися додому із закордонних поїздок. Йдеться про поодинокі випадки, які стосуються в основному трьох країн – Хорватії, Болгарії та Греції. Саме туди чехи найчастіше їдуть відпочивати на море.
6:37 В семи великих європейських річках виявлені викинуті захисні маски і медичні рукавички, повідомила представниця Фонду з моніторингу водних ресурсів Tara Ocean Рома Хетінгер.
« Такі дані викликають занепокоєння за майбутнє, тому що з них випливає, що інші засоби захисту вже потрапили в море », – вважає Хетінгер.
Експерт не уточнила, про які водойми йдеться, однак відомо, що фонд досліджує такі річки, як Темза, Ельба, Рейн, Сена, Ебро, Рона, Тибр, Гаронна і Луара.
Водночас експерт висловила надію, що тонкі засоби захисту з пропілену « швидко розпадуться ».
4:46 Влада Франції має намір тестувати на можливе зараження коронавірусом всіх, хто прибуває з країн з неблагополучною епідемічною обстановкою, заявив офіційний представник уряду Габріель Атталь.
При цьому Атталь зазначив, що у Франції є можливість тестувати в аеропортах до двох тисяч таких мандрівників на день.
Однак він зазначив, що тестування не торкнеться тих, хто здав тест до відправлення до Франції.
У список неблагополучних країн входять всі країни, крім членів ЄС, а також Австралії, Андорри, Ватикану, Великобританії, Грузії, Ісландії, Канади, Ліхтенштейну, Марокко, Монако, Норвегії, Нової Зеландії, Руанди, Сан-Марино, Сербії, Таїланду, Тунісу, Уругваю, Чорногорії, Швейцарії, Південної Кореї і Японії.
3:33 Імунітет до коронавірусу у людей, які перенесли захворювання, різко знижується всього за три місяці, говориться в дослідженні вчених з Королівського коледжу Лондона.
Найбільше число специфічних білків для боротьби з інфекцією вироблялося через три тижні після прояву перших симптомів,60 відсотків випробовуваних були цілком захищені від повторного захворювання.
Однак через три місяці всього 17 відсотків учасників дослідження зберегли сильний імунітет до інфекції. За цей же час кількість специфічних антитіл падала в крові людей до рівня в 23 рази нижче від початкового, а в деяких піддослідних вони взагалі насилу фіксувалися.
Провідний автор дослідження Кеті Дорес вважає, що спростування теорії про тривалий імунітет до коронавірусу може мати значний вплив на процес вакцинації в різних країнах.
« Якщо інфекція призводить до такого рівня антитіл, які зникають за два-три місяці, з вакциною, можливо, станеться те ж саме. Людям може знадобитися повторна імунізація, оскільки одного прийому вакцини може виявитися недостатньо », – наводяться її слова в статті.
2:02 Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса заборонив продаж алкоголю, щоб звільнити місця в лікарнях для пацієнтів з COVID-19.
1:38 Через мутації заразність коронавірусу SARS-CoV-2 за останні кілька місяців зросла приблизно на третину. При цьому поки немає жодних натяків на те, що в результаті мутацій вірус став більш смертоносним, повідомляють китайські вчені.0:52 Автоконцерн Toyota Motor має намір 13 липня відновити виробництво на всіх своїх заводах в Японії і за кордоном, яке було призупинено через пандемію.0:10 Жоден учасник параду Перемоги на Красній площі в Москві не захворів на коронавірус, заявили в Міноборони РФ.
Останні новини про коронавірус за 10.07.2020
12:35 Школи Гонконгу знову закриють через новий спалах коронавірусу.
12:21 У деяких країнах Європи собак-прикордонників навчають виявляти коронавірус. Згідно з дослідженнями, точність їх « тесту » становить 80-90 відсотків.
12:06 В умовах коронакризи уряди країн повинні інвестувати в акціонерний капітал компаній, а не в кредити, заявила головний економіст МВФ Гіта Гопінат.
Вона вважає, що через кризу неплатоспроможними ставатимуть все більше компаній. А державна підтримка у вигляді кредитів обтяжить такі компанії боргами, які ще більше ускладнять вихід з кризи.
Гопінат вважає, що відновлення світової економіки буде « вкрай нерівномірним і вкрай невизначеним ». Вона закликала країни продовжувати приймати агресивні заходи бюджетно-фінансового і грошово-кредитного стимулювання для підтримки своїх економік.
Також у МВФ висловили побоювання через занадто низький ріст цін, оскільки втрата робочих місць буде стримувати зростання зарплати.
12:03 В разі поліпшення епідемічної ситуації Укрзалізниця планує в серпні повноцінно відновити залізничне сполучення.
11:33 В ряді міст Сербії тривають протести проти відновлення жорстких карантинних обмежень.
У Белграді почалася сидяча акція протесту біля будівлі парламенту. Молодь перекрила рух, сівши на асфальт перед будівлею парламенту. Таким чином люди демонструють свої мирні наміри і відмову від застосування сили.
Поліцейських на площі практично не було, тільки біля входу в будівлю парламенту чергували кілька поліцейських. Мирні акції також пройшли практично у всіх великих містах Сербії.
В результаті, влада погодилася відмовитися від комендантської години. Але інші обмеження збереглися.
11:21 Посольство Китаю в Казахстані на своєму сайті розмістило попередження для китайських громадян про те, що на території цієї країни поширюється « нова смертельна пневмонія ». Влада Казахстану заперечує цю інформацію.
11:12 Сім областей в Україні залишаються неготовими до ослаблення карантину через невідповідність вимогам МОЗ. У порівнянні з минулою добою зі списку виключили Івано-Франківську область.
Так, за станом на п’ятницю до ослаблення не готові Волинська, Донецька, Закарпатська, Рівненська, Тернопільська, Харківська і Чернігівська області.
Серед них Донецька і Чернігівська області проводять недостатню кількість тестувань на коронавірус. На Тернопільщині – перевищено показник динаміки. Відсотку виявлення не відповідають чотири регіони – Волинська, Закарпатська, Рівненська та Харківська області. На Закарпатті також додано більше половини лікарняних ліжок.
Як відомо, для пом’якшення карантину регіони повинні відповідати чотирьом критеріям:
завантаженість місць в лікарнях менше 50 відсотків;
проведення більш як 24 тестів на COVID-19 на 100 тисяч населення;
відсоток виявлення коронавірусу повинен становити менше 11 відсотків;
динаміка захворюваності повинна бути менше 10 відсотків.
10:29 За минулу добу в світі діагностували 223 320 заражень коронавірусом. Це новий антирекорд, повідомляє статистичний сайт Worldometers.
За 24 години в США захворіли 61 067 осіб, в Бразилії 42 907, в Індії 25 790, ПАР 13 674, України 6 509 та інші. Всього нові випадки захворювання виявили в 148 країнах світу. Загальна їх кількість становить майже 12,4 мільйона.
Зараз у світі за тиждень діагностують близько 1,5 мільйона нових випадків COVID-19. Раніше число підтверджених випадків за тиждень коливалося в межах 500-600 тисяч в травні і 700-800 тисяч на початку червня.
Також за добу померло 5 412 осіб. Загальна кількість жертв пандемії досягла 556 609 осіб. При цьому кількість видужалих становить близько 7,2 мільйона. Активних випадків коронавірусу налічується понад 4,6 мільйона.
10:18 В Італії тимчасово ввели заборону на в’їзд в країну, а також пряме і непряме авіасполучення, з 13 країн за межами Євросоюзу.
Постанова забороняє в’їзд в Італію, в тому числі транзитний, людям, які протягом останніх двох тижнів відвідували такі держави, як Вірменія, Боснія і Герцеговина, Північна Македонія, Молдова, Бразилія, Чилі, Перу, Бангладеш, Бахрейн, Оман, Кувейт, Панама і Домініканська Республіка.
Це також має на увазі призупинення прямого або непрямого авіасполучення з цими країнами. При цьому жодна з цих країн не входить і в « зелений список » ЄС.
10:10 У Львівській області за минулу добу виявили 82 випадки коронавірусу – це мінімум за місяць. Днем раніше було діагностовано 119 хворих.
В цілому коронавірусну інфекцію виявлено у 6763 жителів області, з яких 178 померли.
Наразі в лікарні перебуває 162 особи, з них четверо в реанімації, троє підключені до апаратів штучної вентиляції легенів.
9:56 Два міністерства – охорони здоров’я та освіти протягом десяти днів представлять алгоритм навчання в школах з вересня. Наразі розглядається фізичне, дистанційне і комбіноване навчання.
9:31 Світ поки що перебуває на початковому етапі пандемії коронавірусу. Існує висока ймовірність того, що поширення COVID-19 посилиться, заявив головний інфекціоніст США Ентоні Фаучи в нтерв’ю.
« Ми бачимо великі спалахи в Бразилії, ПАР і зараз в Азії, тому ми поки на початку глобальної пандемії, яка, дуже ймовірно, посилиться, перш ніж ослабне », – сказав Фаучи.
На його думку, США поки не пройшли першу хвилю поширення захворювання, тому говорити про другу – передчасно.
« Я весь час повторюю, чому всі говорять про другу хвилю? Ми поки що по коліно в першій хвилі », – сказав Фаучи, підкресливши, що країна все ще не вибралися з першої хвилі.
9:27 В Україні за добу зафіксували рекордну кількість видужалих від коронавірусної інфекції – 1 016 осіб. Однак, добовий приріст заражених залишається, як і раніше, високим – 819 осіб.
Протягом минулої доби від коронавірусу померли 18 осіб, всього в країні зафіксовано 1345 смертельних випадків.
З початку пандемії одужали від коронавірусу 24 800 осіб. Загальна кількість хворих становить 52 043 особи.
За минулу добу найбільше випадків COVID-19 виявили в Закарпатській області, Києві та Львівській області.
Зараз коронавірусна хвороба виявлена:
Вінницька область – 2021 випадок;
Волинська область – 2875 випадків;
Дніпропетровська область – 1130 випадків;
Донецька область – 749 випадків;
Житомирська область – 1500 випадків;
Закарпатська область – 3622 випадки;
Запорізька область – 605 випадків;
Івано-Франківська область – 2857 випадків;
Кіровоградська область – 669 випадків;
Київ – 5872 випадки;
Київська область – 2895 випадків;
Львівська область – 6681 випадок;
Луганська область – 90 випадків;
Миколаївська область – 465 випадків;
Одеська область – 2052 випадки;
Полтавська область – 327 випадків;
Рівненська область – 4380 випадків;
Сумська область – 328 випадків;
Тернопільська область – 2153 випадки;
Харківська область – 2521 випадок;
Херсонська область – 201 випадок;
Хмельницька область – 865 випадків;
Чернівецька область – 5074 випадки;
Черкаська область – 707 випадків;
Чернігівська область – 585 випадків.
Нагадаємо, в Україні вже третій день фіксують понад 800 нових випадків коронавірусу. Однак, при цьому, зростає і число видужалих.
8:37 COVID-19 призводить до тривалих збоїв в роботі імунітету у перехворілих, йдеться в дослідженні вчених з Інституту вірусології китайського міста Ухань. Це відбувається через зниження лімфоцитів, аналогічно до наслідків СНІДу та гепатиту С.
Дослідники вивчили стан здоров’я 55 пацієнтів різного віку і статі, які вже перехворіли на COVID-19. Вони виявили у них зниження рівня лімфоцитів – клітин крові, що відповідають за імунітет.
Лімфоцити не відновлюються навіть після 11 тижнів після одужання. На думку авторів статті, це говорить про сильний вплив вірусу SARS-CoV-2 на клітини крові і потенційні порушення імунітету.
6:48 Робопси Spot від знаменитої компанії Boston Dynamics станцювали на спорожнілих трибунах бейсбольного стадіону в Японії. У цього моторошного дійства на ділі була безневинне завдання – підбадьорити японських гравців у бейсбол за відсутності справжніх уболівальників. Але замість цього знамениті роботи знову налякали інтернет.
Як черлідери робопси Spot від Boston Dynamics і роботи Pepper від Softbank Robotics вийшли на трибуни стадіону Paypal Dome 7 липня. Своїм танцем вони підтримували бейсбольну команду Hawks – організатори матчу вирішили, що без фанатів гра не буде виглядати досить захоплюючою.
5:01 В Міноборони Росії заявили, що Поточні аналізи добровольців з обох груп випробувачів російської вакцини від коронавірусу показують, що у них сформувалася імунна відповідь, що є підтвердженням ефективності вакцини.
1:15 Після падіння цін на нафту до негативних значень інвестиції в нафтогазову сферу можуть вичерпатися, а вартість палива перевищить позначку 100 доларів за барель, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на прогнози аналітиків.
За словами директора з інвестицій хедж-фонду Northern Trace Capital Тревора Вудса, до 2025 року, незважаючи на тиск на виробників нафти, її вартість « досить легко » може досягти 150 доларів за барель.
0:02 В Україні тільки за квітень і червень госпіталізували 18 724 пацієнтів з коронавірусом,3472 з них потребували допомоги у відділеннях інтенсивної терапії.
У процентному співвідношенні 18-19 відсотків госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 потребували допомоги у відділеннях інтенсивної терапії.
Загалом госпіталізація знадобилася менш ніж половині пацієнтів з коронавірусом.
У НСЗУ відзначили, що рівень кількості пацієнтів у відділеннях інтенсивної терапії в Україні менша від загальносвітових 25 відсотків.
Останні новини про коронавірус на 9.07.2020
12:56 ВВП України в січні-травні скоротився на 5,9 відсотка. Про це йдеться в огляді міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.
За даними Мінекономіки, в травні більшість галузей уповільнили темпи падіння на тлі пом’якшення карантинних обмежень.
У зв’язку з цим в травні підвищився індекс очікувань ділової активності до 37 пунктів у порівнянні з 29,9 у квітні. Водночас значення нижче за 50 пунктів свідчить про досить песимістичні настрої бізнесу.
Зменшення загальної економічної активності через COVID-19 сприяло прискоренню падіння зведеного індексу виробництва товарів і послуг за січень-травень до 7,3 відсотка в порівнянні з 6,7 відсотка в січні-квітні.
12:44 У Токіо зафіксовано рекорд за новими випадками зараження COVID-19 – 220 хворих за добу.
12:17 Україна поки технічно не готова до того, щоб з початку нового навчального року 2020/2021 у вересні навчання в школах проходило в дистанційній формі, сказав Зеленський.
« Поки не можу сказати (про формат – ред.). Якщо говорити про вересень, то я вважаю, що технічно ми ще не готові. Для дистанційного навчання необхідно, щоб у нас 3G і 4G були по всій країні », – сказав він.
Президент додав, що формат буде залежати від ситуації з коронавірусом, яка не завжди прогнозована і контрольована. Він додав, що поки в Україні не спостерігається друга хвиля захворюваності.
« Ми віримо, що не буде другої хвилі, і тому діти зможуть навчатися в нормальному соціальному середовищі і нормально спілкуватися », – сказав Зеленський.
11:29 Авіакомпанії не несуть відповідальності за відмову пасажирам у в’їзді в країну – пасажири самі повинні подбати про всі необхідні документи, заявили в Державіаслужбі.
« Авіакомпанія має право відмовити в перевезенні пасажиру, який не виконав застосовуваних законів, або документи якого не оформлені належним чином », – сказано в повідомленні.
Значна кількість країн світу, в тому числі країни ЄС, залишаються закритими для туристичних поїздок українців.
11:14 Вісім областей не відповідають усім необхідним критеріям для ослаблення протиепідемічних заходів: Волинська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільська, Харківська і Чернігівська області.
10:49 За минулу добу в Росії виявили 6509 нових випадків коронавірусної інфекції. Днем раніше повідомлялося про 6562 випадки.
З початку епідемії в Росії коронавірус виявили у 707 301 особи. За цим показником Росія посідає четверте місце в світі після США, Бразилії та Індії.
За минулу добу померли 176 осіб, у яких був підтверджений діагноз « коронавірусна інфекція ». Всього з моменту початку розповсюдження коронавірусу в Росії померли 10843 людини з COVID-19.
За добу одужали 8805 осіб, які заразилися коронавірусом, з початку епідемії – 481 316 осіб.
10:31 У Держприкордонслужбі з початку епідемії зафіксовано 117 випадків COVID-19, три з них виявили напередодні.
10:13 У Києві за минулу добу виявили 93 нові випадки зараження коронавірусом, три пацієнти померли.
За словами Кличка, серед нових інфікованих – 34 жінки у віці від 22 до 71 років,3 дівчинки від 8 до 15 років,50 чоловіків у віці від 20 до 76 років і шість хлопчиків у віці від одного місяця до 16 років.
Кличко поінформував, що напередодні було госпіталізовано 20 пацієнтів, решта – на самоізоляції, під контролем лікарів.
Найбільше випадків захворювання за минулу добу виявили в Дарницькому районі (27), в Деснянському – 15, в Голосіївському, Оболонському та Шевченківському районах – по 10 випадків.
Одужали за минулу добу 62 людини, а в цілому коронавірус подолали 1962 жителі столиці.
Загалом, на сьогодні в Києві підтверджено 5872 випадки захворювання на COVID-19, померло 122 інфікованих.
10:01 Щоб достроково завершити самоізоляцію, приїжджим в Україну з країн « червоної зони » потрібно отримати негативний ПЛР-тест на COVID-19, заявив глава МОЗ.
Після отримання в акредитованій лабораторії Центру громадського здоров’я негативного ПЛР-тесту, громадяни будуть автоматично виключені з програми Дій вдома.
9:24 В Україні за минулу добу виявили 810 нових випадків COVID-19, що трохи більше, ніж днем раніше, коли повідомлялося про 807 випадків. Одужали за добу 665 осіб.
Усього з початку пандемії заразилися 51 224 людини, з них 23 784 одужали.
Також зафіксовані 1327 смертельних випадків, зокрема,21 випадок за вчора.
Найбільше інфікованих виявили у Львівській області, Києві, Закарпатській та Рівненській областях.
Зараз коронавірусна хвороба виявлена:
Вінницька область – 2021 випадок;
Волинська область – 2875 випадків;
Дніпропетровська область – 1130 випадків;
Донецька область – 749 випадків;
Житомирська область – 1500 випадків;
Закарпатська область – 3622 випадки;
Запорізька область – 605 випадків;
Івано-Франківська область – 2857 випадків;
Кіровоградська область – 669 випадків;
Київ – 5872 випадки;
Київська область – 2895 випадків;
Львівська область – 6681 випадок;
Луганська область – 90 випадків;
Миколаївська область – 465 випадків;
Одеська область – 2052 випадки;
Полтавська область – 327 випадків;
Рівненська область – 4380 випадків;
Сумська область – 328 випадків;
Тернопільська область – 2153 випадки;
Харківська область – 2521 випадок;
Херсонська область – 201 випадок;
Хмельницька область – 865 випадків;
Чернівецька область – 5074 випадки;
Черкаська область – 707 випадків;
Чернігівська область – 585 випадків.
5:27 Кількість пацієнтів з підтвердженим діагнозом коронавірусної інфекції COVID-19 в світі перевищила 12 мільйонів, повідомляється на сайті Worldometers.
За даними сайту, кількість випадків коронавірусу у всьому світі досягла 12 164 119, померли 552 023 пацієнти з COVID-19. Одужали всього 7 030 006 осіб.
Найбільше виявлених випадків інфікування – 3 158 932 припадають на Сполучені Штати, далі йде Бразилія – 1 716 196 та Індія – 769 059.
3:38 В Казахстані 13 липня стане днем національної жалоби за загиблими від COVID-19.
2:01 Американська компанія Gilead Sciences – розробник противірусного препарату Ремдесивір – оголосила про початок випробувань, в ході яких препарат вводитимуть із застосуванням інгаляції.
У випробуваннях братимуть участь 60 американців у віці від 18 до 45 років. Мета експерименту – перевірити безпеку використання Ремдесивіра в такій формі і переносимість його організмом.
ВООЗ називає Ремдесивір поки єдиними обнадійливими антивірусними ліками проти коронавірусу нового типу.
1:27 Американська компанія Brooks Brothers – бренд ділового одягу з більш ніж 200-річною історією – подала заяву про захист від банкрутства. Компанія заявила, що вона сподівається найближчим часом знайти покупця і уникнути ліквідації.
Brooks Brothers, що керує 200 магазинами в США і більш ніж 500 в інших країнах, планує тепер закрити 50 своїх магазинів. Також до середини серпня компанія призупинить виробництво на декількох своїх фабриках у США, на яких виробляється сім відсотків її продукції.
Brooks Brothers була створена в 1818 році, костюми цього бренду стали символом американського ділового стилю, їх носили десятки американських президентів і багато знаменитостей. З 2001 року компанія належить італійському мільярдерові Клаудіо дель Веккьо, батько якого створив виробника окулярів класу люкс Luxottica.
Останні новини про коронавірус на 8.07.2020
12:05 Вірусологи розповіли, що приміщення з поганою вентиляцією несуть підвищений ризик зараження коронавірусом.
11:39 Президент Бразилії Жаір Болсонару, який заперечує небезпеку пандемії, зібрав прес-конференцію, щоб повідомити про своє зараження коронавірусом. І зняв маску під час виступу. Тепер журналісти збираються подати на нього в суд.
За минулу добу в Бразилії було зафіксовано 45 305 нових випадків COVID-19. Загальна кількість заражених в країні досягла 1 668 589.
11:28 Міністерство охорони здоров’я веде переговори з компаніями щодо закупівлі противірусного препарату Ремдесивір для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою, повідомив Степанов.
« Препарат був відразу ж включений в протокол лікування українськими фахівцями. Я вважаю, що у нас хороший протокол, і ми це можемо побачити за ефективністю лікування – за показниками і відсотком летальності, який найнижчий в Європі », – заявив міністр.
Що стосується використання цього препарату, він не був доступний з точки зору продажів, його виробляє американська компанія, зазначив Степанов.
« Зараз ми вже провели переговори з компаніями, які отримали ліцензію від цієї американської компанії, і сподіваємося на закупівлю цих ліків. Попередньо є домовленість про його закупівлю в кількості, розрахованій на лікування восьми тисяч пацієнтів », – сказав він.
11:16 В Університеті Х’юстона розробили повітряний фільтр, який може затримувати коронавірус, миттєво вбиваючи його. У розробці використовується нагріта до 200 градусів нікелева піна.
Зазначається, що тести в Національній лабораторії Галвестона показали, що 99,8 відсотка вірусу COVID-19 було вбито за один прохід через фільтр, виготовлений з наявної в продажу нікелевої піни, нагрітої до 200 градусів. Також фільтр знищив 99,9 відсотка спор сибірської виразки.
« Цей фільтр може бути корисний в аеропортах і на літаках, в офісних будівлях, школах і круїзних лайнерах, щоб зупинити поширення COVID-19 », – розповідає Чжіфенг Рен, доктор медичних наук.
Вчені також пропонують настільну модель, здатну очищати повітря в безпосередній близькості від офісного працівника.
10:58 В Росії кількість діагностованих випадків коронавірусу зросла до 700 792. За добу виявлено 6 562. Померли 173 людини, загальна кількість смертей досягла 10 667. Видужала ще 8 631 особа, всього вилікувалися 472 511.
10:23 Керівництво МОЗ і Міносвіти обговорює кілька варіантів формату роботи шкіл з 1 вересня через епідемію коронавірусу COVID-19.
Відповідаючи на питання, чи підуть діти в школу 1 вересня, Ляшко сказав: « Підуть. Але як – це вже питання, яке ми обговорюємо з новим в.о. міністра освіти. Є кілька варіантів ».
Головлікар зазначив, що, можливо, доведеться обмежувати одночасне перебування дітей в класах.
« Розглядаємо варіанти, що, наприклад, математика буде в класі, а історія буде дистанційно проводитися. По змінах розводити. Думаю, що ці моделі ми виробимо », – зазначив головний санлікар.
За його словами, спрогнозувати епідситуацію на вересень майже неможливо.
« Готуємося і до гірших сценаріїв, до дистанційної освіти, до проміжних варіантів і повністю до повернення дітей до школи », – додав він.
9:55 Чорногорія помістила Україну в « зелений список », прибравши вимогу про наявність негативного тесту на коронавірус при в’їзді.
Водночас за критеріями України Чорногорія перебуває в « червоному списку »: після повернення звідти необхідно відбути самоізоляцію або здати тест.
9:37 В Україні знову відбулося різке зростання кількості нових випадків зараження коронавірусом: протягом попереднього дня виявили 807 нових випадків зараження, при тому, що днем раніше ця цифра становила лише 564.
Водночас від коронавірусу видужала рекордна кількість людей – 926. Крім того, за вчора померли 23 людини.
Всього з початку пандемії в Україні заразилися 50 414 осіб, з них 23 119 осіб одужали, а 1306 померли.
Зараз коронавірусна хвороба виявлена:
Вінницька область – 2002 випадки;
Волинська область – 2825 випадків;
Дніпропетровська область – 1120 випадків;
Донецька область – 713 випадків;
Житомирська область – 1484 випадки;
Закарпатська область – 3533 випадки;
Запорізька область – 599 випадків;
Івано-Франківська область – 2797 випадків;
Кіровоградська область – 664 випадки;
Київ – 5779 випадків;
Київська область – 2853 випадки;
Львівська область – 6562 випадки;
Луганська область – 87 випадків;
Миколаївська область – 463 випадки;
Одеська область – 1984 випадки;
Полтавська область – 326 випадків;
Рівненська область – 4304 випадки;
Сумська область – 323 випадки;
Тернопільська область – 2142 випадки;
Харківська область – 2466 випадків;
Херсонська область – 201 випадок;
Хмельницька область – 863 випадки;
Чернівецька область – 5051 випадок;
Черкаська область – 695 випадків;
Чернігівська область – 578 випадків.
Лідирують за кількістю нових випадків Львівська область і Київ.
8:40 В Україні зростає захворюваність на коронавірус, і на осінь система охорони здоров’я буде готуватися до « гіршого варіанту », заявив міністр охорони здоров’я.
Він зазначив, що епідемія триває, і необхідно посилити контроль заходів безпеки.
« Сподіваюся, що депутати підтримають цей законопроект (про штрафи за неносіння масок – ред.) », – заявив Степанов.
Він також назвав регіони-лідери з поширення коронавірусу – Львівська область, Закарпаття та Київ.
« Щодо того, до чого ми готуємося восени, звичайно, наше основне завдання – підготувати максимально систему охорони здоров’я. Ми завжди готуємося до гіршого варіанту, щоб ми були здатні надавати медичну допомогу всім без винятку. За три місяці ми підготували систему, і зараз і за ефективністю лікування, і за забезпеченістю лікарень ми перебуваємо в набагато кращих умовах, ніж це було три місяці тому », – резюмував глава МОЗ.
7:19 У столиці Сербії поліція застосувала сльозогінний газ проти учасників акції протесту в Белграді, на яку прийшли кілька тисяч осіб, щоб продемонструвати своє невдоволення введенням в місті комендантської години.
Протести були відзначені заворушеннями, бійками з поліцією і вимогами відставки президента Александара Вучича. Телевізійні кадри показують, як в поліцію летіло каміння, фаєри, а одна з груп радикалів намагалася штурмувати будівлю парламенту.
6:46 Британські вчені попередили про серйозні ускладнення, які коронавірус може викликати в роботі мозку.
Співробітники Університетського коледжу Лондона описали 43 випадки, в ході яких у пацієнтів з COVID-19 виникли серйозні неврологічні порушення, інсульти, запалення, тимчасові дисфункції мозку, марення і психоз.
Захворювання, викликане новим коронавірусом, є в основному респіраторним і вражає легені, але нейробіологи зафіксували нові докази його впливу на мозок.
« Мене турбує те, що зараз у нас мільйони людей з COVID-19. І якщо через рік у нас буде десять мільйонів людей, які видужали, і у цих людей буде когнітивний дефіцит… то це вплине на їхню здатність працювати і здатність займатися повсякденною діяльністю », – заявив Едріан Оуен, нейробіолог з Канади.
За його словами, нові дані підкреслюють необхідність проведення детальних досліджень і збору даних для оцінки поширеності неврологічних і психіатричних ускладнень коронавірусу.
4:21 В Україні реальна кількість інфікованих коронавірусом може досягати 150 тисяч осіб, що загрожує їй стати епіцентром захворюваності в Європі, повідомив головний санітарний лікар.
« Ми повинні розглядати і бути готові до найбільш песимістичних сценаріїв. Чи боїмося ми? Боїмося. Чи готуємося ми? Чи готові. Але до стрімкого зростання кількості випадків ніхто не буде готовий », – наголосив Ляшко.
За його словами, математичні моделювання показують, що в Україні в середньому виявляють близько 35 відсотків заражених. При цьому головний санітарний лікар запевнив, що жодних маніпуляцій з даними не відбувається і в жодній країні світу не реєструють 100 відсотків всіх хворих.
1:38 США вийдуть з ВООЗ з 6 липня 2021 року, заявив офіційний представник генсека ООН Стефан Дюжаррік.
« 6 липня 2020 року США повідомили генеральному секретарю ООН як відповідальній особі при заснуванні в 1946 році Всесвітньої організації охорони здоров’я про вихід з ВООЗ, що набуває чинності з 6 липня 2021 року », – повідомив він.
За словами Дюжарріка, генсек ООН Антоніу Гутерріш повинен буде перевірити виконання всіх умов з боку США, необхідних для виходу з Всесвітньої організації охорони здоров’я.
« Ці умови включають повідомлення (про вихід) за один рік і повне погашення… фінансових зобов’язань », – зазначив представник генсека.
0:01 В ВООЗ підтвердили, що існують докази поширення коронавірусної інфекції по повітрю, після відповідної заяви групи вчених. Однак їх необхідно інтерпретувати, зазначили в організації.
« Не можна відкидати можливість передачі (коронавірусу) повітряним шляхом в громадських місцях, особливо в дуже специфічних умовах: в переповнених, закритих, погано провітрюваних приміщеннях », – додала представник ВООЗ.
Останні новини про коронавірус 7.07.2020
11:12 Греція не буде депортувати українців, яких не впустили в країну, повідомив Кулеба.
« Досягнуто домовленості, що депортацію вони не отримають. Консули при вильоті будуть особисто контролювати, щоб саме так усе сталося », – повідомив глава МЗС.
У разі депортації їм би на кілька років закрили в’їзд до країн ЄС. Кулеба також повідомив, що 12 з 16 українців повернуться додому сьогодні. Щодо інших тривають консультації.
11:01 Дубай відкрив в’їзд для іноземних туристів. Усі, хто перебувають в Дубай, повинні будуть надати негативний тест на коронавірус або здати його в аеропорту. Якщо ж результат буде позитивним, туристів направлять на 14-денний карантин.
У той же час резиденти емірату, які на поточний момент знаходяться за його межами, зможуть повернутися в Дубай починаючи з понеділка. Після прибуття їм також буде необхідно здати тест на коронавірус і перебувати на самоізоляції до отримання результатів. При позитивному результаті вони повинні будуть знаходитися на карантині протягом 14 днів.
10:52 Громадяни України, станом на вівторок,7 липня, можуть в’їхати в 23 країни світу. Цей перелік включає і держави, куди необхідна віза. Про це на брифінгу повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
До переліку країн входять: Туреччина, Сербія, Албанія, Північна Македонія, Чорногорія, Білорусь, Великобританія, США, Мексика, Єгипет, Туніс, Республіка Корея, Ірак, Іран, Афганістан, Південний Судан, Ефіопія, Сомалі, Кенія, Замбія, Бурунді, Танзанія, Сейшельські острови.
10:43 У найближче десятиліття з’явиться новий коронавірус, який буде передаватися від тварини до людини, однак наскільки серйозною буде нова загроза, поки передбачити складно. Про це заявила група вчених із Сінгапуру.
« Абсолютно точно варто очікувати поширення нового коронавірусу », – зазначив керівник програми нових інфекційних захворювань при Національному університеті Сінгапуру професора Ван Ліньфа.
Разом з тим він визнав, що « є невизначеність, коли точно це станеться і наскільки серйозним буде спалах ».
Професор також відзначив, що вчені « серйозно стурбовані », що SARS-CoV-2 може передаватися від людини до тварин, а потім через деякий час – у зворотному напрямку.
10:38 У США кількість хворих на коронавірус перевищила три мільйони осіб, свідчать дані сайту Worldometer станом на вівторок,7 липня.
Усього з початку пандемії в США зафіксовано 3 041 035 випадків захворювання,132 981 з них летальні. Згідно зі статистикою, вмирає 401 особа на мільйон населення.
Одужали вже 1 325 066 пацієнтів з коронавірусом.
Усього у світі 11 749 565 випадків коронавірусу,540 881 особа померла,6 743 112 – одужали.
10:31 У МЗС України звернулися до Мінінфраструктури та Державіаслужби з проханням зупинити продаж авіаквитків за кордон українцям, яких можуть не впустити в країну призначення через карантинні обмеження.
Відповідальність за дотримання правил в’їзду в інші країни несуть безпосередньо самі мандрівники, підкреслили в МЗС і пояснили, як підготуватися до подорожі.
« Безвізовий режим з ЄС передбачає не тільки право на вільне пересування українців, а й зобов’язання, зокрема повагу та дотримання законів і правил країни ЄС », – резюмували в МЗС.
10:28 Австралійські Мельбурн та ще кілька міст штату Вікторія з опівночі середи на шість тижнів повертають режим самоізоляції через сплеск захворюваності на COVID-19.
10:15 У лабораторних центрів України є місячний запас тестів для діагностики коронавірусу, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, коментуючи готовність до другої хвилі захворюваності.
« Рівень забезпеченості нашої країни до другої хвилі епідемії, і я говорю не тільки про лабораторні центри чи наявність тест-систем, але і про готовність наших лікарень, готовність наших лікарів до таких викликів, його навіть не можна порівняти з тим, що у нас було на початку березня », – говорить міністр.
Він уточнив, що Україна готується саме до другої хвилі.
9:17 В Україні за минулу добу було зафіксовано 564 нових випадки коронавірусної хвороби. При цьому видужали 490 осіб,21 пацієнт помер. Другий день поспіль число інфікованих менше 600.
Усього 49 607 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1283 летальних,22 193 пацієнти одужали. Усього проведено 731 858 тестувань методом ПЛР.
Статистика коронавірусної хвороби по областях України:
Вінницька область – 1979 випадків;
Волинська область – 2788 випадків;
Дніпропетровська область – 1116 випадків;
Донецька область – 686 випадків;
Житомирська область – 1469 випадків;
Закарпатська область – 3458 випадків;
Запорізька область – 598 випадків;
Івано-Франківська область – 2744 випадки;
Кіровоградська область – 663 випадки;
Київ – 5665 випадків;
Київська область – 2809 випадків;
Львівська область – 6445 випадків;
Луганська область – 85 випадків;
Миколаївська область – 461 випадок;
Одеська область – 1919 випадків;
Полтавська область – 325 випадків;
Рівненська область – 4228 випадків;
Сумська область – 321 випадок;
Тернопільська область – 2108 випадків;
Харківська область – 2416 випадків;
Херсонська область – 196 випадків;
Хмельницька область – 842 випадки;
Чернівецька область – 5032 випадки;
Черкаська область – 678 випадків;
Чернігівська область – 576 випадків.
8:58 Щонайменше 19 футболістів з двох команд в Болгарії заразилися коронавірусною інфекцією через помилки місцевої лабораторії.
Спочатку на COVID-19 захворів захисник команди Царсько село Мартін Кавданські. Однак його тест на коронавірус показав негативний результат, і він був допущений до матчу проти команди Черно море.
Помилка в аналізах спричинила спалах зараження в обох командах – в Царсько село виявили три нових випадки зараження, а в Черно море – 16. Пізніше лабораторія, яка проводила тести, визнала свою помилку.
8:31 У зв’язку із ситуацією, що склалася з українцями в Греції, МЗС України звернуло увагу громадян на інструкції з підготовки до подорожей.
Перш за все зв’яжіться з авіакомпанією, туристичною фірмою або тим оператором, через якого ви бронювали поїздку, і уточніть актуальний стан карантинних обмежень в країні і перевірте статус вашого бронювання.
Ситуація може варіюватися, тому перебувайте з оператором на постійному зв’язку; паралельно зв’яжіться з дипломатичною установою України в країні, куди запланували подорож, а також з представництвом цієї держави в Україні.
Офіційні органи зможуть надати найповнішу і найактуальнішу інформацію про діючі карантинні обмеження; максимально подбайте про власну безпеку. Ретельно вивчіть умови вашого страхового поліса.
Переконайтеся, що він покриває витрати, які можуть виникнути в разі надзвичайної ситуації, в тому числі інфікування коронавірусом; подбайте про наявність додаткових коштів на випадок надзвичайної ситуації (скасування зворотних рейсів і необхідність купити нові квитки, вимушене перебування в країні довше, ніж запланований термін, та інше).
Візьміть із собою необхідні особисто вам медичні препарати із запасом – на випадок вимушеної затримки за кордоном; перевірте стан вашого здоров’я перед поїздкою.
5:43 Іноземні студенти, які проходять навчання в США, повинні будуть покинути країну, якщо восени їхні заняття через пандемію будуть повністю переведені в формат онлайн. Під обмеження потраплять студенти з візами F-1 і M-1.
При цьому наголошується, що такі заходи не будуть застосовуватися до тих, чиї заняття будуть проходити онлайн тільки частково. Навчальним закладам наказано повідомити студентів протягом десяти днів про перехід на систему онлайн-навчання.
5:14 Пандемія COVID-19 посилила і без того складну ситуацію з нерівноправністю у відносинах як усередині країн, так і між державами. Після її завершення у світу буде лише два сценарії подальшого розвитку, заявив генсек ООН Антоніу Гутерреш в статті для Aftonbladet.
На думку генсека, найгірший з цих сценаріїв передбачає глобальну депресію, яка буде супроводжуватися збільшенням сегрегації і ксенофобії.
« Якщо цей сценарій втілиться в життя, ми побачимо, як ростуть сегрегація, популізм і ксенофобія. Кожна країна буде діяти самостійно – або в так званих коаліціях, які бажають співпрацювати лише з деяких конкретних завдань », – зауважив він.
У такому випадку, додав Гутерреш, можна буде очікувати настання глобальної депресії довжиною в п’ять-сім років.
Оптимістичний же сценарій передбачає успішний план загального відновлення і надання допомоги державам, що розвиваються. Втілитися в життя цьому плану могла б допомогти ефективна і доступна вакцина.
« Якщо так все і станеться, а економіка буде поступово відновлюватися, ми почнемо рухатися в потрібному напрямку, щоб через два-три роки в якійсь мірі повернутися до нормального стану », – зазначає Гутерреш.
3:35 Вчені з Лабораторії оральної гістопатології факультету охорони здоров’я Бразильського університету описали нестандартні симптоми, які виникають у людей з COVID-19.
Фахівці відзначили, що найбільш часті оральні ознаки в області рота у тих, хто перенесли коронавірусну інфекцію: точкові крововиливи у вигляді червоних горбків, кандидоз, травматичні виразки та інші різноманітні ураження язика і слизових.
Багато пацієнтів також повідомляли про те, що відчуття смаку до них так і не повернулося.
У той же час медики допустили, що деякі неспецифічні прояви СOVID-19 можуть бути пов’язані як із загальним зниженням імунітету, так і з прийомом лікарських засобів, зокрема антибіотиків.
« Тому огляд стоматологом бажано включити в список необхідних досліджень при СOVID-19 », – вважають стоматологи.
1:28 У Греції різко зросла кількість туристів, інфікованих коронавірусом. Зокрема, за останню добу виявлено 43 нових випадки інфікування коронавірусом, більшість з них,36, виявлені при контролі на в’їзді в країну.
0:03 У Франції група розлючених пасажирів, яких водій відмовився впускати в транспорт без засобів індивідуального захисту, забила його до такого стану, при якому у нього діагностували смерть мозку.
Останні новини про коронавірус 6.07.2020
18:09 У кількох регіонах Іспанії закрили понад 80 популярних пляжів через неможливість дотримання там соціальної дистанції.
16:56 В Ізраїлі влада вирішила « негайно закрити » спортивні зали, бари, клуби і зали урочистостей через зростання числа хворих на коронавірус.
16:22 Центр громадського здоров’я проаналізував співвідношення нових випадків захворювання COVID-19 до кількості тестів методом ПЛР.
Так, у період з 7 червня по 5 липня виявлено 21 986 випадків коронавірусу. При цьому проведено 301 228 ПЛР-тестів. За цей період відсоток кількості заражених від кількості ПЛР-тестування склав 7,3.
У період з:
7 червня по 13 червня: 64569 тестувань – 3992 випадків COVID-19 – співвідношення 6,18%.
14 червня – 20 червня: 74626 тестувань – 5319 випадків COVID-19 – співвідношення 7,13%.
21 червня – 27 червня: 78229 тестувань – 6240 випадків COVID-19 – співвідношення 7,98%.
28 червня – 5 липня: 83804 тестувань – 6435 випадків COVID-19 – співвідношення 7,68%.
14:14 У червні в Україні спостерігалося зростання кількості інфікованих коронавірусом COVID-19, але динаміка перебігу пандемії стабілізується. Про це Зеленському на традиційній нараді повідомив Шмигаль.
13:59 В Уханьскому інституті вірусології близько семи років зберігали зразки коронавірусу, схожого на той, який викликав пандемію у всьому світі. Його отримали від шахтарів південного заходу Китаю, де на важку пневмонію захворіли шестеро осіб, йдеться в розслідуванні The Sunday Times.
Відзначається, що тоді троє із заражених гірників померли, і найбільш імовірною причиною цього став коронавірус, пише видання з посиланням на медика, керівник якого працював у відділенні невідкладної допомоги, де лікували пацієнтів.
Також в описі COVID-19 в доповіді, що вийшла в лютому 2020 року, сказано, що він на 96,2% схожий на зразок коронавірусу RaTG13, отриманий в 2013 році. Саме він був знайдений у шахті.
У той же час, у травні директор Інституту вірусології Уханя заявив, що в лабораторії немає живої копії вірусу RaTG13, тому поширення вірусу від них неможливо.
12:58 Комісія з надзвичайних ситуацій дозволила ресторанам, кафе, барам, кінотеатрам і театрам працювати після 22:00 – з дотриманням санітарних норм і регламентів.
Роботу нічних клубів та інших розважальних закладів, а також проведення культурно-масових заходів, як і раніше, обмежено до 22:00.
12:52 За минулу добу в Києві коронавірус діагностували у 59 осіб. При цьому серед нових випадків – четверо медиків. Також двоє хворих померли, збільшивши загальне число жертв коронавірусу в Києві до 116 осіб.
Таким чином на сьогодні в Києві вже 5602 підтверджених випадки захворювання на COVID-19.
Відзначається, що захворіли 28 жінок у віці від 19 до 73 років,28 чоловіків у віці від 18 до 77 років, одна дівчинка, якій 4 роки, і двоє хлопчиків у віці 3 місяці і 6 років.
« У лікарні столиці госпіталізували сім пацієнтів. Інші – на самоізоляції, під контролем медиків. Упродовж минулої доби одужали 7 осіб. Всього коронавірус подолали 1809 жителів Києва », – пише Кличко.
Найбільше випадків захворювання виявили в Дарницькому і Дніпровському районах – по дев’ять. У Подільському, Шевченківському та Голосіївському – по сім випадків.
« Загалом, у лікарнях міста з підтвердженим діагнозом коронавірус сьогодні 279 хворих. У тому числі – 12 дітей. У важкому стані 47 пацієнтів. На ліжках інтенсивної реанімації перебувають 25 хворих. Чотири людини підключені до ШВЛ. Кисневої підтримки потребує нині 72 хворих на коронавірус », – повідомив Кличко.
11:53 У Парижі після майже чотирьох місяців карантину відновив роботу один з найбільших художніх музеїв у світі – Лувр.
11:47 Розвідка доповідала про небезпеку епідемії коронавірусу ще в січні. Тоді ж був проінформований і президент Володимир Зеленський. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов.
9:14 В Україні зафіксований спад нових випадків інфікування COVID-19: за минулу добу заразилися 543 людини, померли 13 осіб за добу. Загальна кількість заражених в Україні становить 49 043 осіб.
Всього в країні померли від вірусу 1262 людини, в тому числі за минулу добу 13. Крім того, одужали від хвороби 21 703 осіб, з них 327 за вчора.
Найбільш інфікованими регіонами є Львівська область, Київ та Чернівецька область. Зокрема, у Львівській області кількість заражених перевищила 6 тисяч.
Також найбільше число нових випадків виявили у Львівській та Рівненській областях, а також місті Києві.
8:58 Близько 80 відсотків заражених українців переносять COVID-19 у легкій формі, розповів Ляшко. « Вони проходять лікування амбулаторно під наглядом.20 відсотків вимагають госпіталізації », – повідомив він.
Він також назвав реальний відсоток госпіталізації по Україні.
« У нас зараз коефіцієнт госпіталізації 19. Одночасно в різних областях по-різному, в Закарпатській області 29-31 відсоток хворих потрапляє в лікарні », – сказав він.
Ляшко також зазначив, що коли стан хворого стабілізувався, його можуть перевести на амбулаторне лікування, тим самим звільняючи ліжко для того, щоб людина з ускладненнями могла отримати медичну допомогу в стаціонарі.
8:39 Коронакрізіс призведе до глибоких змін у світовій економіці, в тому числі до позитивних, заявила голова ЄЦБ Крістін Лагард.
Через коронавірус прискориться перехід до дигіталізації та автоматизації, ланцюжки поставок стануть коротшими, а промисловість – більш екологічною, сказала вона.
Згідно з деякими оцінками, ланцюжки поставок у світовій економіці стануть коротшими, приблизно, на 35 відсотків, а рівень роботизації збільшиться на 70-75 відсотків, сказала вона.
Лагард зазначила також швидке зростання онлайн-торгівлі в період локдаунів, коли багато людей були змушені залишатися вдома. Цей тренд, на її думку, буде посилюватися в збиток традиційній торгівлі.
7:55 Кількість підтверджених випадків COVID-19 в США продовжує зростати, але смертність від цього захворювання знижується, заявив Трамп.
« Нові випадки зараження китайським вірусом ростуть (через масове тестування), смертність знижується, вона « низька і стійка ». Фальшиві ЗМІ повинні повідомити про це, а також про те, що число нових вакансій встановлює рекорди », – написав він у Twitter.
Згідно з останніми даними університету Джонса Хопкінса, США, як і раніше, на першому місці за кількістю заражень COVID-19 у світі. В країні підтверджено 2 874 817 випадків захворювання на коронавірус,129 871 особа померла.
3:34 Старший науковий співробітник Оксфордського Центру доказової медицини професор Том Джефферсон заявив, що коронавірус SARS-CoV-2 – це сплячий вірус, який, ймовірно, не був створений у лабораторії в Ухані, а « прокинувся » при певному поєднанні природних чинників.
Вчений зазначив, що до появи в Китаї вірус виявлявся в різних частинах світу.
Наприклад, SARS-CoV-2 в березні минулого року був зафіксований в стічних водах Барселони. Перевірка каналізаційних вод італійських міст Мілан і Турін також показала наявність коронавірусу в грудні 2019 року, а в стічних водах бразильського міста Флоріанополіс сліди вірусу виявили в листопаді 2019 року.
Як аргумент своєї гіпотези професор наводить ситуацію з Фолклендських островів, де на початку лютого був зафіксований випадок зараження COVID-19. « Звідки він прийшов туди? » – запитав Джефферсон.
0:29 Група вчених з 32 країн закликає ВООЗ визнати передачу коронавірусу по повітрю важливою причиною поширення інфекції.
239 експертів стверджують, що COVID-19 може передаватися через частинки, які затримуються в повітрі усередині приміщень, тоді як ВООЗ наполягає, що інфекція, переважно, поширюється крапельним шляхом – при кашлі, чханні або при спілкуванні.
Важливість своєї заяви вчені пояснюють тим, що в такому випадку для боротьби з пандемією необхідно підкоригувати деякі заходи.
Так, обов’язковим стане носіння масок у приміщеннях навіть при соціальному дистанціюванні, носіння медпрацівниками спеціальних масок, які фільтрують дрібні частки, використання систем вентиляції повітря в громадських місцях та інші.
0:02 Індія вийшла на третє місце за кількістю хворих на коронавірус. До вечора неділі, за даними з різних штатів країни, кількість заражених склала 697 069 (+23 165 за останню добу), тоді як у Росії заявляють про 681 251 (+6736).
Таким чином, за кількістю хворих COVID-19 Індія поступається тільки США (2 967 443) і Бразилії (1 579 837).
У той же час, в Індії зафіксували 19 699 (+420 за добу) летальних випадків коронавірусу, одужали – 424 885 (+16 239) осіб.
Останні новини про коронавірус на 3.07.2020
11:11 В австрійському Шпільберзі стартує новий сезон Формули-1. Через пандемію початок сезону 2020 перенесли майже на чотири місяці, а частину етапів повністю скасували.
11:07 За минулу добу в Росії зафіксовано 6718 нових випадків коронавірусної інфекції, повідомив федеральний оперативний штаб по боротьбі з COVID-19. Днем раніше повідомлялося про 6760 випадках.
Всього з моменту початку епідемії COVID-19 в Росії заразилися 667 883 особи.
Померли за минулу добу 176 осіб, у яких був підтверджений діагноз « коронавірусна інфекція ». Всього з моменту початку розповсюдження коронавірусу в Росії померли 9859 осіб з COVID-19.
Усього одужали 437 893 особи, що заразилися коронавірусом. У тому числі 8 915 пацієнтів були виписані з лікарень за останню добу.
10:58 Меркель вперше після початку пандемії коронавірусу публічно наділа захисну маску.
Меркель в масці
10:42 Наразі в світі на людях тестують 17 вакцин від коронавірусу. При цьому випробування перебувають на різних фазах, повідомили в ВООЗ.
Найперспективнішою з них є вакцина AZD1222, розроблена Оксфордським університетом.
« Вона першою вступила в третю фазу клінічних досліджень, що означає, що її випробують на більшій кількості людей для з’ясування її безпеки », – йдеться в повідомленні ВООЗ.
Також повідомляється, що ще п’ять потенційних вакцин знаходяться в другій фазі випробувань, коли дослідження проводяться на меншій кількості людей з конкретними захворюваннями. У першій фазі зазвичай вакцини тестуються на здорових людях – для перевірки безпеки.
Учені поки не можуть передбачити, чи буде якась вакцина доступна до кінця цього року.
Глобальна пандемія коронавірусу стала причиною безпрецедентних зусиль фармацевтичних компаній і дослідників по всьому світу для розробки вакцини проти COVID-19.
10:36 В США за добу станом на кінець 2 липня зареєстрували 55 274 нових випадків захворювання на COVID-19. Цей показник став новим щоденним рекордом пандемії коронавірусу, перевищивши попередній глобальний рекорд в 54 771 випадків, встановлений 19 червня в Бразилії.
За останні 14 днів кількість зафіксованих випадків коронавірусу зростає в порівнянні з двома тижнями раніше в 37 з 50 штатів США, включаючи Флориду, яка підтвердила більш як 10 000 нових випадків 2 липня.
У Каліфорнії, іншому епіцентрі, позитивні результати зросли на 37 відсотків, а кількість госпіталізацій зросла на 56 відсотків за останні два тижні. У США зареєстровано близько 129 тисяч смертей від коронавірусу, майже 25 відсотків від загального числа в світі.
Хвиля нових випадків змусила владу кількох штатів призупинити відкриття після місяців строгого карантину, закривши пляжі і скасувавши феєрверки на майбутніх вихідних на честь Дня незалежності.
10:33 Показник захворюваності в Україні наблизився до критичного рівня в 60 активних хворих на 100 тисяч населення, заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.
Міністр нагадав, що в Україні зараз адаптивний карантин, і влада на місцях сама вирішує, які обмеження вводити або скасовувати.
Він також повідомив, що найбільш напружена ситуація зараз в західних регіонах України – Волинській, Закарпатській, Львівській та Рівненській областях.
Всього 11 регіонів, де показники не відповідають прийнятним. Тому за поданням головних санітарних лікарів цих областей було посилено карантинні заходи.
10:26 30-річний житель індійського міста Паліганж в окрузі Патна на власному весіллі заразив коронавірусом майже всіх гостей, а через два дні після торжества помер від інфекції. Влада це весілля вважає найбільшим осередком інфекції в штаті Біхар.
10:10 Більшість з померлих напередодні від коронавірусу 27 осіб перебували в групі ризику, повідомив Степанов.
« Це люди, які мали вік більше 60-65 років, або з групи ризику, які мали супутні захворювання: серцево-судинні захворювання, цукровий діабет. Ці люди пішли з життя через COVID-19 », – сказав Степанов.
Він нагадав, що коронавірус може бути зовсім поруч, а зараження може привести до смерті.
9:27 За минулу добу в світі зареєстровано 208 864 нових випадків захворювання на коронавірус.
У США знайдено 57 236 нових випадків, в Бразилії – 47 984, в Індії – близько 21 948, в Південно-Африканській республіці – 8 287, в Росії – 6 760, в Мексиці – 5 681, у Пакистані – 4 339.
За 2 липня від коронавірусу померли 5155 осіб, в тому числі в Бразилії – 1277, в Мексиці – 741, в США – 687, в Індії – 377, в Перу – 185.
За час пандемії в світі зареєстрували 10 974 421 випадок зараження коронавірусом, з них 523 243 летальних. Вилікувалися від коронавірусної хвороби 6 135 272 людини.
9:12 В Україні зафіксували 876 нових випадків коронавірусу, що дещо менше, ніж днем раніше, коли виявили 889 нових випадків.
Водночас за минулу добу різко збільшилася кількість смертельних випадків – їх зафіксували 27, що на 15 осіб більше, ніж днем раніше.
Також за вчора одужали від вірусу 505 осіб, як в минулий раз.
Найбільше вчора заражених виявили у Львівській області, Києві, Закарпатській та Рівненській областях.
Загальна кількість заражених за весь час пандемії в Україні досягла 46 763 осіб, з них 1 212 померли і 20 558 одужали.
8:04 В місті Слов’янськ Донецької області зафіксували 24 нових випадки захворювання на COVID-19, при чому з них 23 – у жінок.
Усього в Слов’янську виявили 291 випадок коронавірусу, в області – 597. Лікуються від хвороби зараз 368 осіб. В області вже десять смертей від коронавірусу.
5:55 Починаючи з п’ятниці,3 липня, Польща запроваджує обов’язковий карантин для авіапасажирів, які прибувають з України.
Звільняються від карантину учні, студенти різних форм навчання, слухачі закладів післядипломної освіти, аспіранти, які мають офіційне підтвердження факту навчання в Польщі.
Не відбувати обсервацію також можуть особи, які проводять наукову або дослідницьку роботу в Польщі.
Від проходження 14-денного карантину в Польщі також звільнені: члени екіпажів повітряних і морських суден; особи, які працюють на морських видобувних платформах, виконують роботи з реалізації стратегічних енергетичних проектів; водії, які здійснюють міжнародні пасажирські перевезення; екіпажі поїздів міжнародного сполучення.
Це також стосується членів дипмісій, представників міжнародних організацій і членів їхніх сімей, громадян ЄС і їхніх найближчих родичів, резидентів інших країн ЄС, які транзитом прямують через Польщу.
4:34 Міжнародна група дослідників виявила нову мутацію коронавірусу G614, яка поширюється швидше від звичайної форми.
Мутація впливає на залишковий білок – структуру, яку вірус використовує для проникнення в клітини, які він заражає. Тепер дослідники перевіряють можливість контролю вірусу за допомогою вакцини, націленої на спайковий білок.
Біологи вважають, що нова мутація G614 майже повністю замінила першу версію, поширену в Європі і США, під назвою D614.
« До 1 березня 2020 року варіант G614 був рідкісним за межами Європи, але в кінці березня частота його появи зросла в усьому світі », – пишуть вчені.
Професор медичної онкології в британському університеті Уоріка Лоуренс Янг вважає позитивною новиною той факт, що нова версія вірусу менш патогенна і переноситься пацієнтами легше.
На думку вчених, нова версія коронавірусу швидше розмножується в верхніх дихальних шляхах – в носі, пазухах і горлі. Це пояснює причину її легшого протікання у хворих.
4:09 Глава КНДР Кім Чен Ин заявив, що завдяки ЦК Трудової партії і злагодженості народу вдалося запобігти проникненню коронавірусу в країну.
Кім Чен Ин вважає, що це було досягнуто завдяки « далекоглядній керівній здатності ЦК партії і високій свідомій злагодженості всього народу, який діє як один за наказом і розпорядженням ЦК партії ».
Зазначається, що лідер держави проаналізував протиепідемічну роботу і заявив, що КДНР на 100 відсотків заблокувала проникнення « злоякісного вірусу ».
1:22 Росія продовжила заборону на міжнародні польоти.
0:04Коронавірусний дайджест за 2 липня.
Останні новини про коронавірус на 2.07.2020
10:56 У Росії зареєстровані 6760 нових випадків коронавірусної інфекції. Днем раніше було зафіксовано 6556 нових випадків. Загальна кількість інфікованих до ранку 2 липня досягла 661 165 осіб.
За минулу добу померли 147 осіб, у яких була підтверджена коронавірусна інфекція, з початку епідемії померли 9683 людини.
Одужали в цілому 428 978 осіб, у тому числі 6047 за минулу добу.
10:33 Щоб не отримати спалаху небезпечних хвороб, ще й під час безпрецедентної пандемії коронавірусу, потрібно не забувати планово вакцинуватися від них, а коли з’явиться препарат проти SARS-CoV-2, зробити щеплення і від нового патогена. До цього закликав на брифінгу головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.
Топ-чиновник охорони здоров’я нагадав, що дорослим кожні 10 років потрібне щеплення від дифтерії і правця. Крім того, є вакцинна проти 10 інфекційних хвороб: гепатит Б, туберкульоз, кір, паротит, краснуха, дифтерія, правець, коклюш, поліомієліт і гемофільна інфекція.
10:21 Великобританія збереже обов’язковий карантин для пасажирів з Росії, США і Бразилії.
10:02 Глава Держагентства з розвитку туризму Мар’яна Олеськів радить замість пляжів Одеси придивитися до місць відпочинку за містом.
За її словами, треба пам’ятати, що вірус нікуди не подівся. Потрібно носити маску в приміщеннях і уникати скупчень людей. Тому вона радить відпочивати в місцях, де менше людей – на річках, озерах, водосховищах, в горах.
« Тут стане в нагоді порада подорожувати маловідомими, але не менш цікавими, ніж місця масового туризму, куточками країни », – сказала вона.
9:50 В Фінляндії уряд пом’якшив карантинні обмеження, дозволивши фестивалі, спортивні матчі та інші заходи під відкритим небом за участю більше 500 осіб з можливістю дотримуватися дистанції 1-2 метри.
З 13 липня Фінляндія збирається відкрити кордони для громадян з країн ЄС та Шенгенської зони з меншою кількістю випадків коронавірусу.
За останню добу в країні виявили 22 нових хворих – помітно більше, ніж більшість показників за останні 3 тижні, які тільки двічі наближалися до 20.
Всього з початку епідемії в Фінляндії зареєстрували 7236 підтверджених випадків коронавірусу і 328 смертей.
9:46 Починаючи з 2 липня, в Україні дозволена робота кінотеатрів з наповненістю не більше 50 відсотків і за умови дотримання карантинних вимог.
9:33 Протягом минулої доби в Києві COVID-19 виявили у 104 людей. Всього в місті 5242 підтверджених випадки захворювання.
« За минулу добу в Києві лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус ще у 104 жителів столиці.3 хворих померли. Всього коронавірус забрав життя 111 киян. На сьогодні в столиці вже 5 242 підтверджених випадки захворювання COVID-19 », – написав Кличко.
За його словами, захворіли:
57 жінок у віці від 19 до 94 років
40 чоловіків у віці від 20 до 83 років
3 дівчинки від 3 місяців до 9 років і 4 хлопчика від 10 місяців до 15 років
« У лікарні столиці госпіталізували 26 пацієнтів. Інші – на самоізоляції, під контролем лікарів. Одужали за добу 44 людини. Всього коронавірус подолали 1642 жителі Києва », – зазначив Кличко.
Найбільше випадків захворювання виявили в Дарницькому районі – 18. У Дніпровському – 15. У Голосіївському та Святошинському районах – по 15 випадків.
9:20 За минулу добу в Україні лабораторно підтверджено 889 нових випадків зараження коронавірусом. Всього станом на 2 липня зафіксовано 45 887 хворих на коронавірус.
Від ускладнень, викликаних COVID-19, померли 12 пацієнтів, з них три в Києві і в Закарпатській області – 2. Всього з початку епідемії зареєстровано 1185 летальних випадків.
Одужали 505 осіб порівняно з 433 добою раніше, всього – 20053. Станом на 2 липня хворіють 24 649 осіб, що на 372 більше, ніж днем раніше.
Найбільше нових випадків захворювання на COVID-19 виявили у Львівській області – 152, Києві – 104, Рівненській – 95, Закарпатській – 85 і Волинській – 81. В Черкаській і Миколаївській областях нових випадків не зареєстровано.
Як повідомлялося, за попередню добу коронавірусною інфекцією заразилися 664 людини, одужали 433. Всього з початку епідемії станом на 1 липня заразилися 44 998 осіб.
9:10 Число жертв коронавірусу в світі станом на ранок четверга,2 липня, досягло 516 210 осіб, повідомляє американський університет Джонса Хопкінса.
Всього в світі з початку пандемії, за даними університету, нараховується 10 694 288 інфікованих COVID-19, вилікувалися 5,48 мільйона осіб.
Лідирують за кількістю заражених США – там виявили 2 686 480 (128 062 померлих,729 тисяч видужали), Бразилії – 1 448 753 (померло 60 632, вилікувані 817 тисяч).
Тим часом, за даними порталу Worldometer, який спеціалізується на статистиці з найважливіших світових подій, рівень смертності на 1 млн жителів планети склав 66,6. У США на один мільйон населення померли 395 осіб, в Бразилії – 286.
7:58 Монетний двір Канади випустив спеціальну монету на честь медиків, які борються з пандемією.
6:31 В США за добу 1 липня виявили понад 51 тисячу випадків коронавірусу. Про новий антирекорд свідчать дані сайту Worldometers.
Всього в країні коронавірусом заразилися понад 2,7 мільйона осіб.
За останню добу від COVID-19 померли 676 осіб. Загальна кількість смертей в США перевищила 130 тисяч.
Зараз в світі зафіксували 10,8 мільйона випадків коронавірусу, майже 519 тисяч осіб померли і 5,9 мільйона одужали.
5:42 Трамп заявив, що в захисній масці виглядає як персонаж вестернів. « Я одягав маску, мені навіть в принципі сподобалося, як я виглядав… Це була темна, чорна маска, і я подумав, що вона виглядає добре. Виглядало це як Самотній рейнджер », – зазначив американський лідер.
За словами Трампа, він « повністю підтримує маски ». Також він пояснив, що не носить маску на публічних заходах, тому що не підходить близько ні до кого з учасників, а всі, хто з ним контактують, проходять тест на COVID-19.
Самотній рейнджер – вигаданий герой американських фільмів про Дикий Захід. Чорна маска закриває верхню частину його обличчя, а не ніс і рот, як рекомендує санітарна влада США в зв’язку з пандемією коронавірусу.
3:32 Українські навчальні заклади технологічно не готові до дистанційного навчання. Про це заявив голова парламентського комітету з питань освіти і науки, представник партії Слуга народу Сергій Бабак.
Бабак зазначив, що онлайн-навчання ефективне як додатковий інструмент, але повноцінно замінити очну освіту воно поки не готове, особливо технологічно.
Однак якщо в зв’язку з пандемією коронавірусу діти восени не зможуть піти в школи, дистанційна освіта має тривати як вихід з кризової ситуації, вважає голова комітету.
3:11 У всьому світі на даний момент ведеться розробка 141 вакцини від коронавірусу. Про це повідомив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреєсус в статті, опублікованій в газеті Washington Post.
Гендиректор ВООЗ зазначив, що розробка вакцини почалася відразу ж, як тільки інформація про вірус з’явилася в мережі.
« Зараз розробляється 141 вакцина. Лідерів (серед розробників) можуть відокремлювати від успіху місяці. Звичайно, гарантії повного захисту немає, але ми сподіваємося на це », – додав Гебреєсус.
На його думку, пандемія коронавірусу показала, як міжнародне співтовариство потребує співпраці для вирішення кризи охорони здоров’я.
« Ми не тільки далекі від ліквідації ризиків, які несе цей підступний вірус, але більшість людей як і раніше схильні до інфекції », – вказав глава ВООЗ.
Він також висловив тривогу, що світ залишається вкрай незахищеним перед майбутніми погрозами в сфері охорони здоров’я. За його словами, йде боротьба з менш помітною пандемією стійкості до протимікробних препаратів.
1:34 Польща скасувала обов’язковий 14-денний карантин для громадян України, які прибувають в країну літаками.
У польській прикордонній службі нагадали, що після скасування контролю на внутрішніх кордонах ЄС відсутній санітарний контроль та обов’язок проходити карантин для прибулих.
При цьому на зовнішньому кордоні ЄС продовжують діяти обмеження, зокрема, щодо обов’язкового карантину.
Так, на кордоні Польщі з Україною, Білоруссю і Росією в’їзд іноземців все ще обмежений. Вони можуть потрапити в країну тільки в деяких пунктах: Дорогуськ (з української сторони – Ягодин), Корчова (з української сторони – Краковець), Гребенне (з української сторони – Рава-Руська) та Медики (з української сторони – Шегині).
0:01 Коронавірусний дайджест за 1 липня.
Останні новини про коронавірус 1.07.2020
14:45 Київ і область посилили карантин: що заборонено.
10:41 В Росії за останню добу підтверджено 6 556 нових випадків коронавірусу і зафіксовано 216 смертей. Загальна кількість хворих досягла 654 405, загиблих – 9536.
10:29 Пацієнти хворіють на COVID-19, в середньому, протягом трьох тижнів, повідомив міністр охорони здоров’я.
« У той же час рішення, що людина одужала, приймає безпосередньо лікар, в тому числі обов’язково на основі дослідження методом ПЛР. У середньому, в нас хвороба триває близько трьох тижнів, але іноді фіксується термін і 30, і 39 днів – залежно від тяжкості хвороби », – сказав Степанов.
Міністр також закликав дотримуватися карантинних обмежень і зазначив, що скасування карантинних заходів буде можливим тільки коли практично не будуть фіксуватися нові випадки.
10:14 Степанов розповів про можливу жорсткість карантину в Україні.
« Жорсткі введення можливі лише за значного ускладнення ситуації – це коли медична система буде не в змозі впоратися з кількістю хворих на COVID-19. Коли в лікарню привозять хворого, а вільних місць у лікарні немає… При загостренні ситуації, у нас можуть вводитися серйозні додаткові обмеження, в тому числі і жорсткий карантин », – зазначив він.
Також він запевнив, що Одесу та інші курорти поки не закриватимуть.
9:37 В Україні 44 998 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 173 летальні,19 548 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 664 нових випадки. Всього проведено 666 147 тестувань методом ПЛР », – йдеться в повідомленні.
Статистика коронавірусу за областями України:
Вінницька область – 1876 випадків;
Волинська область – 2427 випадків;
Дніпропетровська область – 1090 випадків;
Донецька область – 484 випадки;
Житомирська область – 1408 випадків;
Закарпатська область – 2961 випадок;
Запорізька область – 572 випадки;
Івано-Франківська область – 2438 випадків;
Кіровоградська область – 647 випадків;
Київ – 5138 випадків;
Київська область – 2610 випадків;
Львівська область – 5578 випадків;
Луганська область – 80 випадків;
Миколаївська область – 447 випадків;
Одеська область – 1712 закарпатцям випадків;
Полтавська область – 319 випадків;
Рівненська область – 3784 випадки;
Сумська область – 297 випадків;
Тернопільська область – 1930 випадків;
Харківська область – 2169 випадків;
Херсонська область – 193 випадки;
Хмельницька область – 805 випадків;
Чернівецька область – 4850 випадків;
Черкаська область – 645 випадків;
Чернігівська область – 538 випадків.
Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями.
Станом на ранок 1 липня 2020 року на Центр надійшло 972 повідомлення про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 89 933 повідомлення про підозру на COVID-19.
6:35 В Коростені Житомирської області 70-річного чоловіка, госпіталізованого напередодні з пневмонією і підозрою на COVID-19, виявили мертвим на території лікарні.
Внучці, яка прийшла провідати родича і не застала чоловіка на місці, лікарі сказали, що пацієнт вирушив додому. Через п’ять годин його знайшли в яру біля лікарні без ознак життя. Він помер від легеневої тромбоемболії.
Головлікар Коростенської міської лікарні заявив, що пацієнт сам порушив режим і вийшов з інфекційного відділення.
« Якщо лікар приходить на обхід, а пацієнт відсутній, а з огляду на режим ковідності, він не має права залишати інфекційне відділення, лікар не несе за нього відповідальність », – повідомив директор лікарні Микола Хадаковський.
Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею « Умисне вбивство ». У лікарні та обласному управлінні охорони здоров’я почали службову перевірку.
5:50 Трамп заявив, що живить все більшу злобу до Китаю через поширення коронавірусу по всьому світу. Він неодноразово звинувачував КНР у поширенні коронавірусної інфекції та приховуванні інформації про спалах вірусу.
3:33 Таїланд планує відкрити п’ять островів королівства для іноземних туристів до серпня.
2:37 Згідно з постановою головного санітарного лікаря, фінал Кубка України з футболу проходитиме за порожніх трибун.
2:02 Американський підприємець і мільярдер Марк К’юбан назвав питання, яке, на його думку, з’явиться в списку обов’язкових від роботодавця до претендента після закінчення пандемії. Воно звучить так: « Що ви дізналися під час пандемії? Які навички придбали в цей період? ».
Марк К’юбан також радить тим, хто залишився без роботи через коронавірус, продовжувати розширювати свій набір навичок.
« Неважливо, хто ви – зварювальник, чи хочете навчитися програмувати – вам потрібно розібратися в темі штучного інтелекту », – порадив він.
У той же час, підприємець рекомендує менше дивитися Netflix і грати у відеоігри.
« Якщо ви не збираєтеся стати професійним геймером або кіберспортсменом, вам потрібно перестати грати і зосередитися на навчанні, щоб придбати корисні навички », – упевнений підприємець.
Також тим, хто втратив роботу, К’юбан радить бути мобільними і гнучкими.
У той же час, підприємець рекомендує менше дивитися Netflix і грати у відеоігри.
« Якщо ви не збираєтеся стати професійним геймером або кіберспортсменом, вам потрібно перестати грати і зосередитися на навчанні, щоб придбати корисні навички », – упевнений підприємець.
Також, які втратили роботу Кьюбана радить бути мобільними і гнучкими.
« Можливо, вам доведеться вийти за межі зони комфорту і просто погодитися на цю роботу, поки не знайдете те, що вам дійсно підходить, – каже мільярдер. – Робота дозволить вам оплачувати рахунки, але ще ви можете дізнатися щось нове, і, можливо, виявите, що по-справжньому сильні у новій сфері ».
1:05 Дайджест за 30 червня.
0:11 Деякі країни почали повертати скасовані карантинні обмеження. В Україні знову може зупинитися громадський транспорт. Детально – в матеріалі Вже друга хвиля?
0:03 В Україні можуть ввести додаткові обмежувальні заходи щодо курортів, зокрема, в Одесі, заявив Степанов. Це пов’язано зі значним збільшенням кількості інфікованих коронавірусом COVID-19.
« Ми зараз спостерігаємо збільшення в деяких областях кількість зайнятих ліжок. Так, наприклад, Закарпаття – це 71 відсоток. По лікарнях першої хвилі, ми розгортаємо лікарні другої, третьої хвилі. Аналогічно,56 відсотків у Волинській області. Добираються до 50 відсотків – Рівненська, Вінницька, Львівська області, місто Київ. І тому ми не виключаємо, що можемо рекомендувати, тобто вводити додаткові обмежувальні заходи, щоб подолати коронавірус », – сказав Степанов.
Глава МОЗ в черговий раз нагадав про важливість дотримання соціальної дистанції, носіння масок і рукавичок, дезінфекцію рук.
Останні новини про коронавірус на 30.06.2020
10:59 Вчені виявили в Китаї новий штам свинячого грипу, який потенційно може стати пандемією.
10:45 За минулу добу в Росії виявлено 6693 нових випадки COVID-19. Днем раніше повідомлялося про 6719 нових випадках за добу. З кожним днем оперативний штаб повідомляє про меншу кількість заражених, незважаючи на повне скасування карантину.
Усього з моменту початку епідемії в Росії нова коронавірусна інфекція була виявлена у 647 849 осіб.
За добу померли 154 людини, у яких був підтверджений діагноз COVID-19, а всього з моменту початку епідемії померли 9320 осіб.
Всього одужали 412 650 осіб, у тому числі 9220 пацієнтів виписані з лікарень за останню добу.
10:33 Влада Канади продовжить обов’язковий карантин для канадців, які в’їжджають в країну. Кордони Канади все ще залишаються закритими для іноземців.
10:19 Британська влада стала точково ізолювати осередки коронавірусу. Так, на строгий карантин закритий Лестер, на який припадає десять відсотків нових заражень в країні.
10:07 На минулих вихідних сотні українців побували на відпочинку в Одесі, де спостерігалося масове порушення карантину, в тому числі, в закритих приміщеннях, таких як нічні клуби. У зв’язку з цим міністр охорони здоров’я прогнозує новий спалах коронавірусу.
« Тобто невикористання масок, повне недотримання соціальних дистанцій, некористування антисептиками – все це приводить до підвищення рівня захворюваності на COVID-19 », – заявив він, коментуючи в соцмережах фото одеських пляжів з натовпами відпочивальників.
10:02 Станом на сьогодні показник захворювання на коронавірус в Україні становить 57 випадків на 100 тисяч населення. Це означає, що Україна потрапляє під обмеження на в’їзд в ЄС, повідомив Степанов.
Як він зазначив, у « зелену зону » входять країни, в яких цей показник становить 16 і менше випадків на 100 тисяч населення. Втім, в нашій країні рівень захворюваності значно вищий.
« Хочу нагадати, що ще два тижні тому цей показник був на рівні 37. Тобто таке шалене зростання, яке сталося протягом останніх двох тижнів », – заявив він.
9:52 У Львові та Чернівецькій області МОЗ почне розгортання лікарень другої черги для прийому хворих на коронавірус, заявив голова парламентського комітету з питань здоров’я нації і нардеп від Слуги народу Михайло Радуцький.
« Про 70 відсотків (завантаженості ліжкомісць у лікарнях – ред.) у Закарпатській області я не бачив інформації. Є у Львові 54 відсотки, в Чернівцях, мені здається, трохи більше 50 відсотків, тому МОЗ сьогодні розгортає другу чергу лікарень для прийому хворих на коронавірус », – сказав Радуцький журналістам.
9:36 NASA презентувало намисто, що допомагає не заразитися коронавірусом: прикраса вібрує, попереджаючи про те, що його володар намагається доторкнутися обличчя.
Нагадаємо, що один з найпоширеніших шляхів проникнення COVID-19 в організм – через очі, ніс і рот.
Фахівці наголосили, що прикраса несе допоміжну функцію в захисті від коронавірусу і не може замінити маску і інші необхідні засоби індивідуального захисту.
Очікується, що намисто будуть створювати за допомогою 3D-принтера в різних моделях і кольорах.
9:11 В Україні за минулу добу зафіксували 706 нових випадків зараження коронавірусом. Найбільше нових випадків виявили у Львівській, Закарпатській, Рівненській та Одеській областях.
Статистика коронавірусу по областях України:
Вінницька область – 1864 випадки;
Волинська область – 2368 випадків;
Дніпропетровська область – 1087 випадків;
Донецька область – 481 випадок;
Житомирська область – 1404 випадки;
Закарпатська область – 2889 випадків;
Запорізька область – 572 випадки;
Івано-Франківська область – 2395 випадків;
Кіровоградська область – 646 випадків;
Київ – 5037 випадків;
Київська область – 2585 випадків;
Львівська область – 5435 випадків;
Луганська область – 80 випадків;
Миколаївська область – 444 випадків;
Одеська область – 1698 випадків;
Полтавська область – 314 випадків;
Рівненська область – 3712 випадків;
Сумська область – 297 випадків;
Тернопільська область – 1919 випадків;
Харківська область – 2134 випадки;
Херсонська область – 191 випадок;
Хмельницька область – 803 випадки;
Чернівецька область – 4801 випадок;
Черкаська область – 642 випадки;
Чернігівська область – 536 випадків.
Всього з початку пандемії 44 334 заражених COVID-19. З них 1 159 померли і 19 115 одужали. Зокрема, за минулу добу 12 летальних випадків і 88 видужалих.
8:47 Щонайменше 14 американських штатів вирішили призупинити скасування обмежувальних заходів у зв’язку зі зростанням захворюваності на COVID-19.
7:20 До наступного,2021 року, міжнародний Женевський автосалон теж не відбудеться, вирішили організатори в зв’язку з пандемією коронавірусу.
5:24 Противірусні препарати лопінавір і ритонавір, які використовуються при ВІЛ, виявилися неефективними проти коронавірусу, заявили британські дослідники. Ці ліки були на дослідженні за програмою ВООЗ.
4:32 Всесвітня організація охорони здоров’я направить в Китай команду для розслідування причин походження COVID-19. Про це на брифінгу 29 червня повідомив глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус.
« Ми зможемо краще боротися з вірусом, коли дізнаємося про нього все, в тому числі – як почався спалах », – пояснив гендиректор організації.
За словами Гебреєсуса, група ВООЗ відправиться в Китай вже наступного тижня.
3:18 Глава ВООЗ заявив, що пандемія коронавірусу прискорюється.
2:41 Всесвітньо відомий Cirque du Soleil для захисту від банкрутства в зв’язку з коронакризою має намір реструктурувати свій капітал за допомогою канадського уряду і приватних інвестиційних компаній. Будуть звільнені 90 відсотків співробітників – майже 3,5 тисячі осіб.
1:29 Китай схвалив використання експериментальної вакцини на військових.
0:03 В Євросоюзі затвердили список країн, для громадян яких з 1 липня скасують карантинні обмеження на в’їзд в ЄС. Точно відомо, що в списку є Грузія, Сербія і Чорногорія.
Однак рішення не є зобов’язуючим для країн ЄС, тому не можна відкидати наявність винятків для громадян України. Раніше Франція казала, що не складатиме подібні списки країн, а планує пускати всіх.
Останні новини про коронавірус на 26.06.2020
10:53 Чжун Наньшань, член Китайської академії інженерних наук і один з провідних епідеміологів Китаю, заявив, що коронавірус нікуди не зникне до весни 2021 року. При цьому він додав, що друга хвиля захворювань, на його думку, не досягне розмаху першої.
На думку економістів, найбільше від другої хвилі можуть постраждати економіки Іспанії і Франції.
10:47 У Росії зареєстровано 6800 нових випадків коронавірусної інфекції, повідомляє оперативний штаб із боротьби з вірусом. Це найменший показник з квітня. Загальна кількість інфікованих досягла 620 794 осіб.
За добу померли ще 176 пацієнтів з COVID-19, а всього з початку епідемії – 8781 особа.
Всього одужали 384 152 особи, в тому числі 8988 пацієнтів виписані з лікарень за останню добу.
Антитіла до коронавірусу виявили приблизно у 20 відсотків жителів Москви, які пройшли тестування.
10:31 До першої сесії зовнішнього незалежного оцінювання з математики не були допущені 83 дитини,30 з яких мали підвищену температуру і ознаки ГРВІ, повідомили в Міністерстві охорони здоров’я.
10:26 В Україні показник летальності від коронавірусу COVID-19 становить 2,6 відсотка. Степанов заявив, що в Німеччині цей показник – чотири відсотки, а в США – п’ять відсотків.
« Ми аналізуємо всі летальні випадки. Якщо говорити про регіони, де від коронавірусної хвороби померло найбільше людей – то це Чернівецька (178 летальних випадків), Львівська (126) області та Київ (102) », – заявив міністр.
9:58 В Україні до кінця 2020 року від коронавірусу COVID-19 помруть до чотирьох тисяч осіб. Такий прогноз озвучили дослідники Київської школи економіки.
Моделювання фахівців показує, що загальна кількість випадків захворювання на COVID-19 в Україні на сьогодні становить близько 150 тисяч, з них близько 70 тисяч – активні.
9:47 Під час карантину деякі українські олігархи і політики продовжували літати за кордон, йдеться в розслідуванні програми Схеми.
Серед тих, для кого працювали аеропорти, журналісти зафіксували Віктора Медведчука і Вадима Новінського, Валерія Хорошковського, Олександра Ярославського, Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.
Повідомляється, що дозволи на перельоти вони отримували від декількох держустанов – зокрема, від Державіаслужби та СБУ.
В українських аеропортах виданню повідомили, що під час карантину призупиняли пасажирські перевезення, а всі рейси, які вони обслуговували мали необхідні дозволи від державних органів.
9:04 За минулу добу в Україні виявили 1109 випадків інфікування коронавірусом COVID-19. Вперше за час пандемії перевищено межу в тисячу нових хворих.
Попередній рекорд був встановлений 25 червня – 994 випадки. Загальна кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом зросла до 41 117. За добу від коронавірусної інфекції померло 19 осіб (вчора було 16). Загальна кількість летальних випадків зросла до 1 086.
За добу видужав 541 пацієнт (вчора було 349), всього з початку епідемії – 18 299.
Кількість випадків зараження COVID-19 по областях України:
Вінницька область – 1788
Волинська область – 2096
Дніпропетровська область – 1081
Донецька область – 412
Житомирська область – 1366
Закарпатська область – 2547
Запорізька область – 561
Івано-Франківська область – 2217
Кіровоградська область – 640
Київ – 4726
Київська область – 2419
Львівська область – 4836
Луганська область – 76
Миколаївська область – 384
Одеська область – 1529
Полтавська область – 304
Рівненська область – 3364
Сумська область – 284
Тернопільська область – 1857
Харківська область – 1993
Херсонська область – 190
Хмельницька область – 724
Чернівецька область – 4582
Черкаська область – 627
Чернігівська область – 514
3:33 Глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус висловив сумнів, що вчені зможуть розробити ефективну вакцину від коронавірусу.
« Немає гарантій, що вчені зможуть розробити ефективну вакцину проти COVID-19… Було б дуже складно з упевненістю сказати, що у нас буде вакцина », – наголосив глава ВООЗ.
При цьому Гебреєсус додав, що якщо вакцину все ж розроблять, існує велика ймовірність того, що рік вона не буде доступна для використання.
1:15 В Харківській обласній інфекційній лікарні для хворих на COVID-19 вже не вистачає місць. Ще більше ситуацію в « інфекційці » посилює нестача медичного персоналу, повідомляє Суспільне.
У мережі вже з’явилося фото з медустанови. Пацієнтів там доводиться лікувати в коридорах.
0:28 Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів з 18 червня посилила нагляд за дотриманням карантинних заходів.
Щодня представники Держспоживслужби перевіряють близько чотирьох тисяч об’єктів. На кожному четвертому об’єкті виявлено порушення дотримання вимог протиепідемічних заходів.
Інспектори Держспоживслужби за результатами перевірок виписали 896 приписів та 74 штрафи. У 189 випадках за виявленими порушеннями інформувалися органи місцевої влади і в 102 – органи Нацполіції.
0:04 Дайджест за 25 червня.
Останні новини про коронавірус на 25.06.2020
10:51 Через стрімке зростання захворюваності на коронавірус Львівська область вийшла в лідери в Україні, обігнавши Київ і Чернівецьку область.
10:48 Мерія Відня розіслала жителям ваучери на 25 і 50 євро для відвідування кафе і ресторанів. Це зроблено для відродження гастрономії міста і підтримки місцевих рестораторів.
10:37 США зареєстровано рекордну кількість нових випадків зараження COVID-19 за день – 38 672. Це максимальна кількість з 26 квітня, коли був зареєстрований 36 001 новий випадок. Раніше Трамп закликав скоротити темпи тестування, щоб було менше хворих.
10:31 Станом на ранок 25 червня в Росії зареєстровані 7113 нових випадків коронавірусної інфекції. Загальна кількість інфікованих досягла 613 994 осіб.
Як повідомляє оперативний штаб із боротьби з вірусом, найбільше хворих у Москві (+885 осіб за останню добу), Підмосков’ї (+467), Ханти-Мансійському автономному окрузі (+319), Петербурзі (+221), Нижегородській (+217) і Іркутській (+209) областях.
За минулу добу померли ще 92 пацієнти з COVID-19. Всього з початку пандемії померли 8605 осіб.
Одужали 375 164 осіб, у тому числі 6342 людини виписані з лікарень за останню добу.
У країні проведено понад 18,1 мільйона лабораторних досліджень на виявлення коронавірусу, в тому числі 311 тисяч тестів за останню добу.
9:54 МОЗ розширило перелік лікарських засобів для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою. Так, внесли дексаметазон, який раніше показав високу ефективність при важкій формі COVID-19.
Крім цього, міністр нагадав, що в разі невідповідності регіону певним критеріям впродовж трьох днів регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повинна посилити карантинні обмеження.
9:45 В Канаді військовослужбовці пішли на двотижневий карантин перед приїздом в Україну для участі в тренувальній місії UNIFIER.
9:21 Нью-йоркський марафон скасували через пандемію. Захід скасували вдруге в історії з 1970 року. У 2012 році його скасували через ураган.
Марафон в Нью-Йорку проходить щорічно в першу неділю листопада. У цьому році він повинен був відбутися 1 листопада. У 2019 пройшов масовий забіг, змогли фінішувати 53,6 тисячі учасників.
9:11 За минулу добу в Україні виявили 994 випадки інфікування коронавірусом COVID-19. Це новий антирекорд.
Попередній рекорд був встановлений 24 червня – 940 випадок. При цьому втретє з початку пандемії число тих, що заразилися, перевищило 900 за добу.
Загальна кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом зросла до 40 008. За добу від коронавірусної інфекції померли 16 осіб, загальна кількість смертей зросла до 1067.
За добу одужали 349 пацієнтів, всього з початку епідемії – 17 758.
Кількість випадків зараження COVID-19 по областях України:
Вінницька область – 1753
Волинська область – 2024
Дніпропетровська область – 1069
Донецька область – 399
Житомирська область – 1337
Закарпатська область – 2454
Запорізька область – 561
Івано-Франківська область – 2171
Кіровоградська область – 636
Київ – 4613
Київська область – 2373
Львівська область – 4627
Луганська область – 75
Миколаївська область – 377
Одеська область – 1465
Полтавська область – 301
Рівненська область – 3248
Сумська область – 277
Тернопільська область – 1815
Харківська область – 1947
Херсонська область – 188
Хмельницька область – 645
Чернівецька область – 4531
Черкаська область – 616
Чернігівська область – 506
8:46 Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання в Україні стартувала 25 червня.

Continue reading...