28 жовтня: Цей день в Україні та в світі

113
0
SHARE

ДЕНЬ 247 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ – DAY 247 RUSSIAN AGRESSION
ДЕНЬ 247 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ – DAY 247 RUSSIAN AGRESSION
28 жовтня відзначають Всесвітній день дзюдо, Міжнародний день анімації, День любителів плюшевих тварин і Міжнародний день креольської мови та культури.
В Україні – День визволення України від фашистських загарбників і День бабусь та дідусів. В Чехії – Національне свято Чеської Республіки. Проголошення Незалежності Чехословацької держави, в Греції – День Охі, в США – Національний день працівників першої допомоги і Національний день шоколаду.
Православна церква вшановує пам’ять преподобного Варса Едеського, святого Лукіяна Антіохійського, святого Єфимія Нового Солунського.
У 1886 році відбулося офіційне відкриття Статуї Свободи в Нью-Йорку. Її подарувала Франція на честь 100-річчя незалежності США і на знак дружби між двома державами. Статуя прибула в Нью-Йорк 17 червня 1886 року на борту французького пароплава « Ізері ». Транспортувалася в розібраному вигляді – була розділена на 350 частин, упакованих в 214 ящиків. Упродовж чотирьох місяців її збирали і монтували на гранітний п’єдестал перед будівлею суду на території форту Вуд. Статуя Свободи є символом США.

Continue reading...