Міністр оборони Німеччини привіз до Києва модель "Леопарда" – DW – 07.02.2023

86
0
SHARE

В Україну 7 лютого з неанонсованим візитом прибув міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. Новини дня.
Війна Росії проти України – новини вівторка, 7 лютого.
++22:57++
Президент України Володимир Зеленський призначив голів трьох обласних військових адміністрацій: Сергія Лисака – Дніпропетровської, Юрія Малашка – Запорізької, Олександра Прокудіна – Херсонської. Відповідні укази оприлюднені на сайті президента.
Лисак очолював управління Служби безпеки України на Дніпропетровщині, Малашко в 2020 році був керівником об’єднаного центру координації пошуку та звільнення полонених на Донбасі при СБУ, Прокудін був начальником головного управління Національної поліції на Херсонщині.
++22:35++
Президент України Володимир Зеленський у традиційному вечірньому відеозверненні розповів про проведення кількох нарад із військовими та з керівником розвідки. «Зберігаємо максимальну увагу на тому, що готують окупанти. І на тому, що потрібно нашим воїнам, щоб ефективно протистояти. Причому на всіх напрямках. Донеччина і схід, де найгарячіше, – я про них згадую щодня в таких зверненнях.
Південь звучить рідше, хоча стратегічне значення цих напрямків не менше», – сказав він.
Зеленський також розповів, що державна благодійна платформа United24 змогла акумулювати вже майже 300 мільйонів доларів від людей та компаній з понад 100 країн світу.
++22:15++
У Латвії сталася пожежа на заводі американської компанії Edge Autonomy, яка виробляє безпілотники для України та Північноатлантичного альянсу (НАТО).
Причина пожежі не відома. Заступник директора Edge Autonomy Яніс Вілманіс повідомив, що пожежа завдала великих збитків, проте точні масштаби поки невідомі.
Читайте також: Кредитори не хочуть продавати німецький аеропорт « другу Путіна »
++21:44++Українські танкісти поїхали до Німеччини навчатися на Leopard 2
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус (Boris Pistorius) повідомив під час візиту до Києва, що українські військові щойно відбули до ФРН, де незабаром почнуть навчання на танках Leopard 2, передає кореспондент DW.
Пісторіус також підтвердив, що 14 « Леопардів » будуть доставлені до України з Німеччини наприкінці березня.
++21:18++
Україна отримала від США газотурбінну станцію General Electric потужністю 25 МВт і розраховує на отримання додаткових таких установок, аби забезпечити стабільність роботи критичної інфраструктури. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
Сьогодні уряд також виділив 30 мільйонів гривень Одеській області на закупівлю дизелю для генераторів, аби втримати в робочому стані критичну інфраструктуру до завершення ремонтів на пошкодженій російським ударом підстанції.
++20:52++
З 24 лютого, коли Росія почала повномасштабну війну проти України, були вбиті понад 200 українських спортсменів і тренерів, тоді як понад 120 спортивних об’єктів були зруйновані російськими ракетами та артилерією, а понад 300 спортивних шкіл припинили існування, через що 150 тисяч спортсменів не мають умов для тренування. « Це більш ніж достатній аргумент, аби спортсмени з Росії та Білорусі не були допущені до жодного спортивного змагання і тим паче Олімпіади », – заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
++20:29++Німеччина, Данія і Нідерланди дадуть Україні понад 100 Leopard 1
Німеччина, Данія та Нідерланди заявили, що планують надати Україні щонайменше 100 відремонтованих німецьких бойових танків Leopard 1.
Як ідеться у спільній заяві міністрів оборони країн, танки придбають « безпосередньо у німецької промисловості ». Поставка має відбутися « протягом найближчих місяців ». Вона включатиме логістичну підтримку та навчання.
Тим часом німецький концерн Rheinmetall повідомив, що може поставити 20-25 таких танків Україні цього року, 88 – до кінця наступного.
++20:00++Українці тепер можуть обміняти лампи на LED у всіх містах і селищах
Від сьогодні українці можуть обміняти лампи розжарювання на нові LED-лампи не лише в обласних центрах, а майже в усіх містах і селищах міського типу у відділеннях « Укрпошти ». Виключення – Дніпропетровська та Донецька області, де ця послуга запрацює 9 лютого.
Як повідомляє « Укрпошта », додатково до чотирьох мільйонів LED-ламп, які отримали обласні центри, ще близько шість мільйонів розподілять по решті міст і селищ. До кінця лютого лампи мають надійти й до найменших сіл країни.
++19:34++
За сьогодні армія РФ завдала ракетного удару та 16 авіаційних ударів по території України, а також здійснила 14 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об’єктах Очакова на Миколаївщині та Антонівки на Херсонщині. Про це повідомляє генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні.
У свою чергу українська авіація завдала семи ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки РФ і двох ударів по позиціях російських зенітно-ракетних комплексів. На Донеччині знищили російський штурмовик СУ-25 і безпілотник типу « Орлан ».
Читайте також: У Туреччині внаслідок землетрусу, ймовірно, загинули двоє українців – МЗС
++19:11++
Міністр оборони Німеччини Борис Пітсоріус (Boris Pistorius) підтвердив під час візиту до Києва, що Україна отримає понад 100 німецьких танків Leopard 1A5 від кількох європейських країн.
Тим часом німецький концерн Rheinmetall повідомив, що може поставити 20-25 таких танків Україні цього року, 88 – наступного.
++18:49++Міністр оборони ФРН Пісторіус приїхав до Києва
До Києва з неанонсованим візитом прибув міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус (Boris Pistorius). Фото оприлюднив український міністр оборони Олексій Резніков. « Перший Leopard 2 приїхав до Києва », – написав він у Twitter і додав світлину з подарованою йому моделлю танка.
++18:25++ЗМІ: Берлін схвалив постачання Україні 178 танків Leopard 1
Федеральна рада безпеки Німеччини схвалила постачання Україні 178 танків Leopard 1 із промислових запасів країни, що значно більше, ніж передбачалось раніше, пише німецький тижневик Der Spiegel із посиланням на неназваних співрозмовників.
Частину танків відправлять до України влітку, але основну партію – в 2024 році.
Водночас, за інформацією видання, рішення про фінансування ремонту цих танків ще не ухвалене, тож не виключається, що Україна отримає в підсумку меншу кількість Leopard 1, оскільки частину з них доведеться розібрати на запчастини для ремонту інших.
++18:00++Росіяни на Олімпіаді: п’ять нових олімпійських комітетів звернулися до МОК
Ще п’ять країн закликали Міжнародний олімпійський комітет заборонити російським і білоруським спортсменам участь в Олімпійських іграх, які відбудуться влітку 2024 року в Парижі, через війну Росії проти України. « Ми твердо стоїмо на своїй позиції. Зараз не час розглядати питання про їхнє повернення », – йдеться у заяві олімпійських комітетів Швеції, Данії, Фінляндії, Ісландії та Норвегії.
Читайте також: Мерка Парижа змінила позицію щодо участі росіян в Олімпійських іграх
++17:36++Уряд розблокував позбавлення нардепа Бойка звання героя України
Кабінет міністрів України схвалив проєкт закону, який дозволяє позбавляти підсанкційних осіб вищих державних нагород.
« На сайті президента України петиція щодо позбавлення народного депутата Юрія Бойка звання героя України набрала 25 тисяч голосів. Міжвідомча робоча група дійшла висновку, що через колізію чинного законодавства деяких діячів станом на сьогодні неможливо позбавити вищих державних нагород. Тому ще в грудні я доручив напрацювати зміни до законодавства. Це доручення виконано », – написав премє’р-міністр Денис Шмигаль у Telegram.
Також уряд доручив робочій повторно розглянути питання щодо позбавлення Бойка звання героя України та винести пропозиції на розгляд Ради національної безпеки і оборони одночасно з набранням чинності згаданого закону.
++17:07++
Кабінет міністрів України погодив призначення трьох голів обласних військових адміністрацій: Сергія Лисака – Дніпропетровської, Юрія Малашка – Запорізької, Олександра Прокудіна – Херсонської.

Continue reading...