У Туреччині триває смертоносний землетрус, поштовхи відчули вже у Грузії та Ізраїлі: хронологія

88
0
SHARE

Array
6 лютого на Півдні Туреччини стався смертоносний землетрус магнітудою 7,7, опісля стались ще низка менших, але сильних поштовхів. Це найпотужніший землетрус у Туреччині з 1939 року.
24 Канал веде хронологію того, що відбувається у Туреччині. Розповідаємо, які наслідки стихійного лиха та скільки життів забрав землетрус.
15:20 Підземні поштовхи після другого землетрусу у Туреччині відчули також у Вірменії. Як повідомляє Рятувальна служба МВС Вірменії, поштовхи відчувалися в Єревані – 3 бали та Гюмрі – 3 – 4 бали.
Згодом стало відомо, що поштовхи відчувалися в Іраку та Ірані, а також в ОАЕ, Туреччині і Ізраїлі.
Землетрус також відчули жителі Ізраїлю: відео
14:00 Генеральний директор Агентства з управління надзвичайних ситуацій Туреччини Орхан Тата повідомив, що кількість загиблих становить близько 1000 людей.
Щодо Сирії, за останніми даними, загинуло близько 600 осіб. У Туреччині після землетрусу в низці районів на підприємствах і в офісах виникли пожежі. До місць загоряння направлені пожежники.
13:24 (за місцевим часом) Туреччину сколихнула серія нових потужних землетрусів. За попередніми даними, поштовхи чули навіть в Анкарі.
Стихійне лихо сталося неподалік від міста Ельбістан у провінції Кахраманмараш на півдні Туреччини.
За даними EMSC, землетрус з магнітудою 5,9 трапився за 77 кілометрів від міста Кахраманмараш, де вже лунали поштовхи вночі.

Continue reading...