Заступник генсека ООН: Підрив Каховської ГЕС призведе до далекосяжних наслідків

148
0
SHARE

Уже затоплено щонайменше 40 населених пунктів, але кількість постраждалих сіл і міст зростатиме. Серйозні наслідки очікуються і в захоплених росіянами районах.
В ООН заявили, що масштаби катастрофи від підриву греблі Каховської ГЕС 6 червня стануть зрозумілі найближчим днями. Однак вже очевидно, що вони матимуть далекосяжні наслідки для багатьох тисяч людей
Про це на засіданні Ради Безпеки ООН сказав заступник генсека цієї організації з гуманітарних питань Мартін Гріффітс.
Уже затоплено щонайменше 40 населених пунктів, але кількість постраждалих сіл і міст зростатиме. Серйозні наслідки також очікуються в захоплених росіянами районах, але РФ не надає доступу для гуманітарних місій, зазначив він.
« ООН та гуманітарні організації вживають екстрених заходів для надання допомоги понад 16 тис.постраждалих. Ідеться про забезпечення населення питною водою, грошовою допомогою та психосоціальну підтримку. У постраждалі райони надходитимуть електрогенератори, обладнання для фільтрації води та транспорт для її перевезення », – зауважив Гріффітс.
Крім того, розгорнуті багатопрофільні мобільні бригади на залізничних і автобусних станціях по всій Херсонській області для підтримки тих, хто потребує евакуації. 
Заступник генсека ООН нагадав, що зруйнована гребля грала ключову роль у забезпеченні водою сільськогосподарських земель на півдні Херсонщини та на Кримському півострові: « Тривала повінь порушить сільськогосподарську діяльність, завдасть шкоди тваринництву й рибальству та спричинить широкомасштабні довгострокові наслідки.

Continue reading...