Генштаб ЗСУ: за добу на фронті було понад 90 боєзіткнень, більшість атак – на Авдіївському напрямку

83
0
SHARE

На Авдіївському напрямку українські військові за добу відбили 40 російських атак
Протягом минулої доби відбулося 92 бойових зіткнення, більшість російських атак було на Авдіївському напрямку, повідомляє у ранковому зведенні Генеральний штаб ЗСУ.

За даними штабу, тут Сили оборони за добу відбили 27 атак в районах Новобахмутівки, Авдіївки та ще 13 атак біля Невельського та Первомайського Донецької області.

Крім того, російські війська продовжують атакувати на Куп’янському напрямку – українські захисники відбили три атаки біля Синьківки та Іванівки, де противник намагався прорвати оборону, на Лиманському напрямку ЗСУ відбили 9 атак біля Білогорівки, Тернів та Торського, на Бахмутському – 8 атак біля Іванівського та Кліщіївки, а на Запорізькому – дві атаки західніше Вербового та Роботиного.Масштабна війна Росії проти України
24 лютого 2022 року Росія атакувала Україну на землі і в повітрі по всій довжині спільного кордону. Для вторгнення на Київщину із наміром захопити столицю була використана територія Білорусі. На півдні російська армія, зокрема, окупувала частину Запорізької та Херсонської областей, а на півночі – райони Сумщини та Чернігівщини.
Повномасштабне вторгнення президент РФ Володимир Путін називає «спеціальною операцією». Спочатку її метою визначали «демілітаризацію і денацифікацію», згодом – «захист Донбасу».

Continue reading...