17-річна українка винайшла унікальний захисний матеріал для ЗСУ: легкий та міцний

129
0
SHARE

Науковиці та дослідниці Анастасії Мініцькій всього 17 років. Вона випускниця київського технічного ліцею і вже займається винаходами – в одній з лабор.
Науковиці та дослідниці Анастасії Мініцькій всього 17 років. Вона випускниця київського технічного ліцею і вже займається винаходами – в одній з лабораторій КПІ. Разом зі своїм наставником дівчина вже може похвалитися досягненням – вона винайшла унікальний матеріал, який буде дуже корисним для військових.
Що відомо про юну винахідницю та який унікальний матеріал їй вдалося створити, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на сюжет ТСН.
Настя почала цікавитися точними науками ще у 9 класі. Наступним кроком стало навчання у Київській малій академії наук, де дівчина обрала секцію матеріалознавства. Коли ворог вторгся до України, Настя замислилася над тим, що можна зробити, аби її знання стали у нагоді військовим.
« Займалася плетінням сіток, збирала допомогу, а потім захотілося більш масштабно допомагати. Але через те, що я займалася наукою, який найкращий спосіб, ніж зробити це через науку? » – розповіла дослідниця Анастасія Мініцька.
Дівчина взялася за роботу, бо були десятки ідей і можливих рішень. Цілий консиліум викладачів КПІ на чолі з її науковим керівником Олегом Володимировичем. Науковці порадилися і вирішили розробити технологію створення надлегкого металополімерного матеріалу.
« Зараз у військових актуальна тема саме захисних споруд, які можна було б швидко зібрати-розібрати, щоб вони були легкі та міцні водночас, але як такого матеріалу, його досить мало », – пояснює Настя.

Continue reading...