Намісник Лаври Павло заявив про отримання підозри від СБУ – DW – 01.04.2023

141
0
SHARE

Павло заявляє, що йому закидають роботу на РФ і розпалювання релігійної ворожнечі, а в його будинку проводять обшук. На 12:00 священика викликали на допит.
Намісник Києво-Печерської лаври, митрополит Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Павло (Лебідь) заявив, що у суботу, 1 квітня, Служба безпеки України вручилв йому підозру і проводить обшук в його помешканні.

« Мені про підозру в двох словах сказали: що я співпрацюю з Росією, і ще одне – релігійне розпалювання (розпалювання релігійної ворожнечі – Ред.) », – сказав він у коментарі, розповсюдженому в Youtube його пресслужбою.
За твердженням Павла, йому також закинули, що він « проклинав » президента України Володимира Зеленського. « Ніколи в житті цього не було і не буде, ні дітей, нікого абсолютно я не проклинав », – заявив митрополит УПЦ МП, вказавши на « гоніння » на церкву « ні про що і ні за що ».
За повідомленням пресслужби УПЦ МП, підозра пов’язана із висловлюваннями Павла щодо Православної церкви України і Константинопольського патріархату (ст.

Continue reading...