"Рамштайн-11" буде видно на фронті: українські очікування, американський "витік" та російські страхи

135
0
SHARE

Про очікування від Рамштайну 21.04.2023 та можливе збільшення військової допомоги Україні розповіли експерти Макарук, Сенченко, Каспрук та Кухалейшвілі.
Вирішити масу завдань за допомогою однієї грамотно розрахованої операції цілком реально
У п’ятницю, 21 квітня, відбудеться вже 11-те засідання Контактної групи з питань оборони України. Дуже символічно, що напередодні цієї зустрічі, що пройде на базі « Рамштайн » у Німеччині, яка подарувала назву даному формату, до Києва вперше з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну прибув генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.
« Телеграф  » обговорив з експертами очікування від « Рамштайна-11 », а також те, чи будуть там обговорювати питання « витоків » з Пентагону, які наробили багато галасу, зокрема в ракурсі майбутнього контрнаступу ЗСУ.Маємо право просити більше, але щось залишиться у тіні
Нардеп V, VI та VII скликань, ексзаступник голови Радміну Автономної Республіки Крим, голова Всеукраїнського громадського руху « Сила права » Андрій Сенченко звертає увагу, що якісь рішення традиційно ухвалюватимуться « під килимом ». Але деякі загальні тенденції видно.
« Витік » секретних матеріалів з Пентагону, що відбувся, ускладнив ситуацію в багатьох країнах. Але в нас – насамперед. Коли готують якісь плани військового характеру, у тому числі контрнаступальні, це пов’язано не тільки з чимось намальованим на карті, але і з певними логістичними зусиллями. І тепер все це довелося на ходу перекроювати. А це – матеріальні втрати, втрати часу. І навіть із моральної точки зору у нас з’явилося право наполегливо попросити у партнерів значно більше », – вважає експерт.
Водночас, продовжує Андрій Сенченко, наші заокеанські партнери навряд чи зацікавлені у такому широкому форматі обговорювати цю негарну історію.
« Швидше, вони пішли шляхом врегулювання проблем, викликаних « витоком », шляхом двосторонніх дискусій. Це був серйозний збій у системі забезпечення національної безпеки. І визнавати це прилюдно, напевно, боляче, – зазначає експерт. – Водночас для нас таки витік, де зазначено брак боєприпасів та озброєння для ефективного наступу, відкриває можливість вимагати більше. Я сподіваюся, ситуація буде правильно використана Банковою. Крім того, є можливість ще жорсткіше ставити питання щодо авіації. На жаль, партнери тут, як і раніше, брикаються ».
Спікер Міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm, боєць ЗСУ Михайло Макарук акцентує, що приблизно 80% ухваленого на « Рамштайні » перебуває в тіні.
« Озвучуються лише ті політичні заяви, які вигідні для піару певних політиків усередині окремих країн. Для тієї ж Німеччини, для тієї ж Франції – вигідно показати, як вони допомагають Україні. Особливо після певного пробуксування з їхнього боку в перші місяці російського вторгнення. Цей формат перетворився на свого роду піар-платформу допомоги Україні », – наголошує Михайло Макарук.

Continue reading...