Українські військові відновили тактичну ініціативу навколо Бахмута: карти боїв ISW

126
0
SHARE

Російська окупаційна армія втрачає позиції навколо міста Бахмут
Ситуація у Луганській та Харківській областях
У Генштабі України повідомили, що російські війська вели невдалі наступальні дії поблизу Масютівки (13 км на північний схід від Куп’янська) та Івано-Даріївки (23 км на південь від Кремінної). Російський блогер стверджував, що окупанти проводили невдалі наступальні операції поблизу Стельмахівки (16 км на захід від Сватового), Макіївки (22 км на північний захід від Кремінної), Невського (18 км на північний захід від Кремінної) та Білогорівки (12 км на південь від Кремінної). Російське джерело стверджувало, що сили РФ просунулися до Григорівки (11 км на південь від Кремінної) 20 травня, хоча ISW не спостерігало візуального підтвердження цієї заяви.
Російські джерела стверджують, що в ніч з 20 на 21 травня українські війська завдали ударів по тилових позиціях росіян у Калиновому-Боршуватому Луганської області (34 км на південь від Сєвєродонецька) ракетами HIMARS.
Бої у Донецькій області
Українські військові джерела повідомили, що росіяни втратили частину домінуючих висот навколо Бахмута, і зазначили, що постійне українське просування може призвести до тактичного оточення сил « Вагнера » в Бахмуті. Українська 3-я окрема десантно-штурмова бригада, 20 травня, заявила, що контратаки розширили український виступ у районі Бахмута до 1750 метрів у ширину та 700 метрів у глибину у невизначеному районі. На відео з геолокацією видно, як українці завдають удару по невизначеним російським силам на південь від Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута) і вступають в бій з російською 200-ю окремою гвардійською мотострілецькою бригадою 14-го армійського корпусу (Північний флот) на північний схід від Богданівки (5 км на північний захід від Бахмут).

Continue reading...