Доба в АТО: найскладніша ситуація була на Луганському напрямку

324
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Оперативна обстановка у зоні проведення АТО залишається складною. Російсько-терористичні бандформування не припиняють обстрілювати підрозділи сил АТО ні вдень, ні вночі.
Вчора бойовики 48 разів відкривали вогонь по українських захисниках, в тому числі 14 разів — з артилерії, що сувора заборонена Мінськими угодами. Зважаючи на кількість та інтенсивність ворожих обстрілів, найскладнішою ситуація залишається на Луганському напрямку, повідомляє прес-центр штабу АТО.
Луганський напрямок. Саме ця ділянка лінії зіткнення стала епіцентром вогневої активності противника, про що свідчать 27 зафіксованих впродовж минулої доби фактів застосування противником зброї. Найгарячіше вчора було в районі Бахмутської траси, де незаконні збройні формування неодноразово накривали щільним вогнем з мінометів калібру 120 й 82 мм, 122-мм артилерії позиції українських воїнів поблизу Кримського. Окрім того, вже ввечері бойовики відкривали вогонь із мінометів по наших опорних пунктах неподалік Новотошківського, Новоолександрівки, Новозванівки, Щастя та Попасної. Також впродовж дня з піхотного озброєння бандити били в районі Лобачевого, Донця та Нижньотеплого.
Приморський напрямок. Обстрілявши ще зранку опорні пункти сил АТО в районі Широкиного та Водяного зі 122-мм артилерійських систем, загарбники майже не застосовували зброї вчора впродовж дня.

Continue reading...