Гройсман висловив готовність піти у відставку в разі провалу пенсійної реформи

396
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Гройсман готовий піти у відставку
Прем’єр-міністр запевнив, що не сумнівається в успіху «осучаснення» українських пенсій.
Гройсман заявив про можливість відставки, не збираючись, насправді, поки-що йти з посади
© Василь Артюшенко, DT. UA
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що готовий піти у відставку з посади, якщо йому не вдасться провести пенсійну реформу.
«З 1 жовтня 5 мільйонів 620 тисяч українських пенсіонерів отримають підвищену пенсію, і достатньо істотну. Якщо я цього не зроблю, будь ласка, я готовий тоді піти у відставку», — сказав глава уряду в ефірі телеканалу «112. Україна» увечері в четвер, 21 вересня.
У той же час, Гройсман висловив упевненість, що Верховна Рада все ж підтримає пенсійну реформу, а Кабінету міністрів вдасться її реалізувати.
«Я знаю, що ми це зробимо спільно з коаліцією і президентом. Узгодимо ці рішення, вони будуть підписані президентом, і ми їх втілимо», — підсумував прем’єр-міністр.
Нагадаємо, 21 вересня депутати Верховної Ради відмовилися підтримати пропозицію спікера парламенту Андрія Парубія працювати у четвер без перерв до завершення розгляду законопроектів судової та пенсійної реформ .
У фракції БПП прогнозують, що Верховна Рада повернеться до проекту пенсійної реформи на початку жовтня .
Читайте також: Жодна пенсійна система не може забезпечити передбачуване джерело доходу – експерт
Нагадаємо, в червні Кабінет міністрів вніс у Верховну Раду пакет законопроектів щодо пенсійної реформи.
Повідомлялося, що проект пенсійної реформи, схвалений Кабінетом міністрів України, передбачає підвищення мінімального страхового стажу для отримання пенсії з 15 років до 25 років в 2018 році. Починаючи з 1 січня 2019 року, людям, у яких страховий стаж становить 15 років, пенсія за віком призначатиметься в 65 років.

Continue reading...