Transparency International застерігає українську владу від повного демонтажу антикорупційної реформи

262
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Transparency International застерігає українську владу від повного демонтажу антикорупційної реформи.
Transparency International закликає Верховну Раду України не голосувати за проект постанови про відкликання з посади голови Комітету з питань запобігання та протидії корупції Єгора Соболєва та за проект Закону України № 7362, який дозволить парламенту простою більшістю голосів висловлювати недовіру керівникам антикорупційних органів.
Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті Transparency International Ukraine.
На думку організації, прийняття такого законопроекту означатиме повний демонтаж антикорупційної реформи, що розпочалася у 2014 році, а також нівелювання будь-яких намагань боротьби з корупцією в Україні.
Transparency International переконана, що голосування за відкликання з посади голови Комітету Єгора Соболєва є помстою деяких представників влади за його активні дії щодо захисту Національного антикорупційного бюро України та його спроби не дати зупинити антикорупційну реформу.
Читайте також Розгром НАБУ позбавить Україну шансу отримати гроші від Заходу — Аслунд
«Саме завдяки старанням Єгора Соболєва вдалося відстояти інституційну незалежність НАБУ та НАЗК, створено Раду громадських експертиз при Комітеті, що забезпечує антикорупційну експертизу законодавства», — йдеться в повідомленні.
Водночас, представництво Transparency International в Україні наголошує, що відкликання Голови комітету з посади можливе лише після розгляду проекту відповідної постанови під час засідання комітету, чого зроблено не було.

Continue reading...