Порошенко: Це остаточне "до побачення" газовій петлі

341
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Порошенко підкреслив, що Україна буде робити максимум можливого для того, щоб диверсифікувати свої енергопостачання точно так, як це має зробити Євросоюз
Президент України Петро Порошенко пояснив, чи готова Україна на компроміс з «Газпромом».
» Газпром» відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу має транзитувати газ через Україну. Це не його благодійність. Це не його жест підтримки України. Це прямі зобов’язання. Зобов’язання і рішення суду потрібно виконувати. Крапка «, – заявив він в інтерв’ю телеканалу» Україна «.
Порошенко підкреслив, що Україна робитиме максимум можливого для того, щоб диверсифікувати свої енергопостачання точно так, як це має зробити Євросоюз.
» Хочу підкреслити, що колись на 100% Україна споживала газ з Росії і, більше того, минула влада мотивувала, щоб газу споживалося більше. Ми споживали 48 млрд кубометрів для того, щоб доїти українську економіку і фінансувати корупційні схеми», – заявив президент.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Потужний хід у газовій війні: Порошенко дав зрозуміти Європі, що Україна готова нести жертви заради домовленостей
За словами президента, на сьогодні ситуація змінилася. «Ми забезпечили, щоб величезний дефіцит у 100 млрд гривень, які мав НАК Нафтогаз, був ліквідований. Непрозорі схеми ліквідовані. Це надзвичайно ефективний механізм боротьби з корупцією», – зазначив він.
Порошенко пояснив, що перш за все, коли був обраний президентом України в 20014 році, він обговорив з прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком чітку роботу в двох напрямках.

Continue reading...