Росія показує європейцям, що вони є ненадійним постачальником — експерти про газову війну

298
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

З 1 березня Газпром перестав постачати газ в Україну. Однак не повернув гроші, попри рішення Стокгольмського арбітражу про компенсацію $2,56 млрд за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. Експерти розповіли Gazeta.ua, для чого це росіянам і як в цій ситуації діяти…
З 1 березня Газпром перестав постачати газ в Україну. Однак не повернув гроші, попри рішення Стокгольмського арбітражу про компенсацію $2,56 млрд за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. Експерти розповіли Gazeta.ua, для чого це росіянам і як в цій ситуації діяти Україні.
Олексій Кущ, економіст:
«Росія виконує тільки ті рішення арбітражів, які їй вигідні. Так само не буде зважати на рішення Стокгольмського арбітражу. Потрібно тиснути на Москву на дипломатичному рівні. Вона активно спілкується з Європою щодо будівництва «Північного потоку-2». Отже, має дотримуватись міжнародних законів. Україна може використати факт невиконання рішення в якості впливу на ці перемовини. Можемо через міжнародні суди та інстанції заблокувати будівництво.
Україна цікава для Європи своїми газовими сховищами. Але Європа все більше розчаровується у нашій спроможності постачати паливо. Переходять на бік «Північного потоку-2». Маємо запропонувати європейцям наші сховища замість нової російської труби.

Continue reading...