Можу сказати: або все, або нічого, – сестра Сенцова про протест, який може коштувати життя — Телеканал новин 24

294
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Український режисер Олег Сенцов восьмий день голодує. А все для того, щоб привернути увагу до бранців Кремля. Він і сам уже четвертий рік за російським ґратами. І такий крок вважає останнім шансом на волю – і для себе, і для інших політв’язнів. Новини України, Марина Молька, Олег Сенцов, Українці в полоні РФ, Україна – Росія — Телеканал новин 24
Український режисер Олег Сенцов восьмий день голодує. А все для того, щоб привернути увагу до бранців Кремля. Він і сам уже четвертий рік за російським ґратами. І такий крок вважає останнім шансом на волю – і для себе, і для інших політв’язнів.
Український режисер у російській неволі вже четвертий рік. Його затримали у Криму навесні 2014-го, звинувативши у підготовці терористичних актів і засудили до 20 років позбавлення волі. І 14 травня 2018-ого він зважився на відчайдушний крок – оголосив безстрокове голодування.
«Я не підтримую голодування Олега. Мені здається, це крайній крок. Дуже сильно боюся, що його здоров’я не витримає. Складно зараз передбачити, чим все це закінчиться. Можу сказати: або все, або нічого», – прокоментувала сестра Олега Сенцова Наталія Каплан.
Її брат, каже Наталія, свідомо оголосив голодування незадовго до Чемпіонату світу з футболу. Хоче, аби якнайбільше людей дізналися про життя українських політв’язнів.
Олег Сенцов
За словами адвоката режисера Дмитра Дінзе, він намагався відмовити його від цієї ідеї, пропонував вирішувати проблеми юридичним шляхом.

Continue reading...