Суд над Росією за MH17: Україна має намір приєднатися до важливого рішення Нідерландів та Австралії

225
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Нідерланди і Австралія мають намір залучити Росію до відповідальності в суді за збиті літаки. Порошенко озвучив позицію України
Президент Петро Порошенко заявив, що Україна повинна приєднатися до ініційованого Нідерландами і Австралією процесу із залучення Росії до відповідальності за збитий малазійський Boeing-777 авіарейсу MH17. Про це він написав у Facebook.
» Рішення Нідерландів та Австралії почати переслідування РФ на міждержавному рівні за збитий 17 липня 2014 літак малазійських авіаліній МН17 є надзвичайно важливим кроком на шляху забезпечення міжнародно-правової відповідальності Росії за систематичне порушення своїх міжнародних зобов’язань «, – написав він.
Порошенко зазначив, що цей крок Нідерландів та Австралії доповнить дії України в Міжнародному суді ООН в позові за фінансування тероризму .
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Гаага вже близько: в Росії пояснили, що «світить» Путіну за катастрофу MH17
Голова держави доручив МЗС невідкладно внести пропозиції про можливість приєднання України до ініційованої Нідерландами і Австралією процесу.
» Закликаю весь цивілізований світ приєднатися до зусиль із залучення до відповідальності винних у збиванні літака, як це передбачено резолюцією РБ ООН «, – додав президент.

Continue reading...